Van’da sağlıkçılar yarın iş bırakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirilmesini içeren düzenlemenin Meclis’e getirilmesi için başlattığı ‘Beyaz Nöbet’ eylemi kapsamında yarın Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da iş bırakma eylemi düzenleyecek.

Konuyla ilgili olarak Van Hakkari Tabip Odasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan TTB Genel Sekreteri Dr. Ayfer Bostan, TTB 462 gün önce Sağlık Bakanlığından randevu talebinde bulunduğunu hatırlatarak, Bu randevu talebinin amacı sağlık emekçilerinin giderek artan sorunlarını aktarmak, sağlık sisteminde yaşanan sorunlara dair çözüm önerileri sunmak olduğunu dile getirdi. Ancak ne yazık ki bugüne kadar halen randevu talebine cevap verilmediğini de dile getiren Bostan, “Sağlık bakanlığı sağlık emekçilerinin taleplerine kulak tıkayarak mevcut politikalarını sürdürmekte ısrar etmektedir. Bu politikaların sonucunda sağlıkta şiddet giderek artmakta, sağlık emekçileri emeklerinin karşılığını alamamakta, asistan hekimler nitelikten uzak bir eğitimle uzun süren saatlerce nöbet tutmaya devam etmekte, aile hekimleri üzerinde yönetmelik baskısı kurulmakta ve tüm bunların sonucu olarak da halkımız niteliksiz bir sağlık hizmeti almak zorunda bırakılmaktadır” diye konuştu.

“Taleplerimiz nefes alabilmenin mücadelesidir”

.”Aylardır sağlık alanındaki sorunları görünür hale getirmek ve çözüm önerilerimizi toplumla paylaşabilmek için çeşitli eylemler düzenliyoruz” diyen Bostan, şunları söyledi: “2021 yılı kasım ayında yaptığımız beyaz yürüyüş ile ve yine geçen ayın son haftasından 4 Şubat’a kadar gerçekleştirdiğimiz beyaz nöbet eylemiyle taleplerimizi dile getirdik. Bu eylemlerde bir yandan halkın sağlık hakkını korumak için mücadele ederken aynı zamanda sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından kaynaklanan sorunlarını toplumla paylaşıyoruz. Pandemi süreci, bu sağlık sistemi ile artık yol alınamayacağını çok açık bir şekilde gösterdi. Halkın sağlık gereksinimlerinin karşılanmasının önündeki engeller her geçen gün artarken bu engellerle birlikte sağlıkçıların yaşam koşulları da katlanılmaz hale geldi. Toplumun sağlığı sağlık çalışanlarının sağlığı ile mümkündür. Pandemi tüm ağırlığı ve yıkıcı etkisiyle devam ediyor. Biz sağlık çalışanları bu ağır yükün altında kalmanın mücadelesini veriyoruz. Eğer bu ağırlığın altında kalırsak biliyoruz ki ezilecek olan toplumumuzdur. Taleplerimizle biraz olsun nefes alabilmenin mücadelesini veriyoruz.”

Van ve Hakkari’deki sağlık çalışanlarına çağrı yapıldı

Birlik olarak yaptıkları eylemlere de dikkat çeken Bostan sözlerine şöyle son verdi: “26 Ocak-4 Şubat arasında başlattığımız Beyaz Nöbet’te de nöbetimiz sürecinde meclise herhangi bir düzenleme getirilmezse eylemlerimizi geliştireceğimizi söylemiştik. 8 Şubat’ta bizler için artık G(ö)rev zamanı olacağını belirtmiştik. Gelinen noktada buradan duyuruyoruz 8 Şubat’ta G(ö)rev zamanımız gelmiştir. Yarın tüm Türkiye’de yapılacak olan  8 Şubat G(ö)rev eylemimizle birlikte mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha göstereceğiz. Biliyoruz ki halkımız bizim yanımızdadır, çünkü taleplerimiz tüm toplumun talepleridir. Eylemimize Van ve Hakkari’de görev yapan meslektaşlarımızın ve sağlık emekçilerinin katılarak destek vermesini bekliyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sağlıkçılar yarın iş bırakıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir