1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da tahliyesi verildiği gün cezaevinde yaşamını yitirdi

Van’da tahliyesi verildiği gün cezaevinde yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkında tahliye kararı verildiği gün cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden tutsak Serhat Temizer, Van’da toprağa verildi.

Hakkında tahliye kararı verildiği gün götürüldüğü Van T Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hayatını kaybeden Serhat Temizer, Van’da toprağa verildi. Temizer’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) alındıktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Tuşba ilçesinde bulunan İskele Mezarlığın’na getirildi. Temizer’in cenazesi, dini vecibelerin ardından toprağa verildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA- DER), Van Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) çok sayıda kişi cenaze törenine katıldı. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan da törene katıldı.

Aile, İpekyolu ilçesinden bulunan Emin Paşa Yas Evi’nde taziyeleri kabul edecek.

Temizer’e dair

Serhat Temizer, 6 Kasım 2017’de gözaltına alındıktan bir gün sonra tutuklandı. Temizer, 7 Kasım 2019’da tahliye edildi. Temizer, 6 Mart 2021’de yeniden tutuklandı. “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla tutuklanan Temizer’in dün karar duruşması görüldü. 22 yaşındaki epilepsi hastası Temizer, dün duruşma için tutulduğu Erzurum Dumlu 2 Nolu Kapalı Cezaevi’nden Colemêrg’e getirildi. Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “suça sürüklenen çocuk” kapsamında “örgüt üyeliğinden” 4 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Temizer hakkında “uzun tutukluluk” gerekçesiyle aynı zamanda tahliye kararı verildi.

Temizer, tahliye kararı sonrası götürüldüğü Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Cezaevi idaresi, Temizer’in fenalaştıktan sonra hayatını kaybettiğini iddia etti. (MA)

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tahliyesi verildiği gün cezaevinde yaşamını yitirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir