Van’da tedavi altına alınan mülteci kadın yaşamını yitirdi

featured
AW519121
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da geçtiğimiz hafta Afgan mültecilerin bulunduğu evde yangın çıkmış, aile fertleri hastaneye kaldırılmıştı. Afganlı aileden kötü haber geldi, anne tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Olay, 16 Ocak tarihinde Yakutiye ilçesi Mumcu Mahallesindeki bir apartmanın bodrum katında meydana geldi. Bodrum katta yaşayan Afganistan’lı ailenin evinde, sobadan çıkan ateşin yayılması üzerine yangın çıktı. Apartman sakinleri durumu hemen polis, itfaiye ve acil sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, evin penceresinden içeri girerek dumandan etkilenen Roghayyeh Alavi (34) ile kızları Zehra (17), Zohre (16) ve Zeynep (14) Alavi’yi alıp dışarı çıkardı.

İtfaiyeci kurtardı

Anne ve 3 kızı ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yangında dumandan etkilenen çocuklara oksijen maskesini veren İtfaiyeci Yücel Küçük ise yangın yerinde fenalaştı. Mesai arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Küçük’ün dumandan etkilenmesi sonucu kalp krizi geçirdiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrasında ise evde maddi hasar meydana geldi.

Anne hayatını kaybetti

Olaydan sonra Van’a sevk edilen ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam eden anne ve 3 kızından ise kötü haber geldi. 10 gündür yoğun bakımda hayat mücadelesi veren anne Roghayyeh Alavi hayatını kaybetti. Tedavisi biten 2 kız çocuğu ise devlet korumasına alındı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tedavi altına alınan mülteci kadın yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir