1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da temizlik seferberliği başlıyor: Zeydan ve Şedal’dan halka katılım çağrısı

Van’da temizlik seferberliği başlıyor: Zeydan ve Şedal’dan halka katılım çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi “Duyarlı Toplum Temiz Van” sloganıyla temizlik seferberliği başlatıyor. Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile merkez ilçe Belediye Eşbaşkanlarının katılacağı program kapsamında halkın da katılımıyla temizlik çalışması yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi farkındalık oluşturmak amacıyla yarın kapsamlı bir temizlik seferberliği başlatıyor. Yurttaşların da katılacağı temizlik çalışması kapsamında yarın saat 17.00’de Musa Anter Parkı’nda basın açıklaması yapılacak. Daha sonra Maraş Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Kışla Yolu, Sıhke Caddesi ve Çohaz Petrol Kavşağı olmak üzere 5 noktada cadde ve sokaklar temizlenecek.

Etkinliğe, Büyükşehir ve ilçe Belediye Eşbaşkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), belediye çalışanları ve yurttaşlar katılacak.

Kent genelinde bilinçlendirme çalışması

Temizlik seferberliği önümüzdeki günlerde ise kapsamlı bir kampanyayla tüm Van’a yayılacak. Kampanya öncesi yarın sabah ise Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve İlçe Çevre Koruma Müdürlüklerine bağlı birimler, “Sıfır Atık: Van” sloganıyla Van’ın muhtelif bölgelerinde çevre bilincinin sağlanması için bilinçlendirme çalışması yürütecek.

Eşbaşkanlardan halka çağrı

Yürütülecek temizlik kampanyasına ilişkin bir video yayımlayan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, tüm Van halkını yarın yapılacak etkinliğe davet etti. Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, daha temiz bir Van için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini belirterek, “Duyarlı Toplum, Temiz Van” için belediyeler öncülüğünde yürütülecek faaliyetlere herkesin destek vermesi istendi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da temizlik seferberliği başlıyor: Zeydan ve Şedal’dan halka katılım çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir