1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da zabıta ekipleri halk sağlığını tehdit eden ürünleri imha etti

Van’da zabıta ekipleri halk sağlığını tehdit eden ürünleri imha etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan birçok işletmede denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde halk sağlığını tehdit eden ürünlere el konularak imha edildi.

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, Tuşba ilçesinde bulunan; okul kantinleri, fırın ve marketleri denetleyerek; son kullanma tarihi geçmiş, paketleme ve saklama koşulları uygun olmayan ürünlere el koyarak halk sağlığını tehdit eden birçok ürünü imha etti.

‘Denetimlerimiz Sürecek’

Zabıta Müdürü Sertaç Faruk Eriş, yapılan denetimlerle gıda güvenliği ve hijyen koşullarına uygunluğu sağlamakta kararlı olduklarını söyledi. Eriş, “Zabıta ekiplerimiz, gıda güvenliği ve hijyen koşullarına uygunluğu denetlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bütün işletmeleri denetleyerek; son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını engellemek, hijyen koşullarını sağlamak, saklama ve paketleme koşullarına uygunluğu sağlamak amacıyla düzenli denetimlerimiz sürecek. Önceliğimiz yurttaşların güvenli gıdaya erişimi ve ihtiyaçlarının en sağlıklı şekilde temin edilmesi,” dedi.

Van'da zabıta ekipleri halk sağlığını tehdit eden ürünleri imha etti - IMG 20241021 WA0066

‘El Konulan Ürünler İmha Edildi’

Halk sağlığının birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Eriş, “Yapılan denetimlerde; çocuk maması, içecek grubu, süt grubu başta olmak üzere birçok ürüne el konuldu. El konulan ürünler, ekiplerimiz tarafından çevreye atık olarak geri dönmeyecek şekilde imha edildi,” dedi.
Eriş, aynı zamanda denetimler sırasında cezai işlem uygulandığını da söyleyerek, “Mamul ürün satışı yapan market, bakkal, kantin ve fırın gibi işyerleri tek tek denetlenerek; hijyen koşullarını sağlamayan, halk sağlığını tehdit eden işletmelere ağır cezai işlemler uygulanmıştır,” ifadelerini kullandı.
Cezai İşlem Uygulandı
Eriş, son olarak şunları ifade etti: “Toplum sağlığını korumak önceliğimiz. Bu tür denetimleri belli bir periyotla değil daha sık ve tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. İşletmelerin de aynı duyarlılığı gösterip gıda güvenliğine dikkat etmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

Van'da zabıta ekipleri halk sağlığını tehdit eden ürünleri imha etti - IMG 20241021 WA0065
Denetimlerde, işletmelere hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılar yapılırken, belirlenen eksikliklerin giderilmesi için gerekli süre verildi. Ayrıca, uygun olmayan koşullarda üretim yapan bazı işletmelere cezai işlem uygulandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da zabıta ekipleri halk sağlığını tehdit eden ürünleri imha etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir