1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’ın en yüksek binasıydı: İcradan satışa çıkarıldı

Van’ın en yüksek binasıydı: İcradan satışa çıkarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da kentin yeni cazibe merkezi olması hayaliyle inşa edilen AVM ve otel binasının icradan satışa çıkarıldığı bildirildi.

 

Van’ın en işlek bölgelerinden birine inşa edilen ancak aradan geçen 10 yıla rağmen hala tamamlanamayan otel ve AVM binası 952,6 milyon lira muhammen bedelle icradan satışa çıkarıldı. Vanlı İşadamları Abdurrahman Yörük ve Rıza Yarımbatman tarafından 1990 yılında kurulan YTY İnşaat tarafından yaklaşık 4 bin 600 metrekare arsa üzerine yapılan ve bölgenin en prestijli yapısı olarak gösterilen AVM’nin inşaatı, yaklaşık 10 yıldır tamamlanamadı.

18 kat çıkıldı. 3 Bodrum kat, zemin kat, 4 kat AVM ve 10 kat konaklama alanı olmak üzere toplamda 18 kat olarak AVM ve otel şeklinde tasarlanan söz konusu yapının içinde; 71 mesken, 26 ticari dükkân, sinema salonları, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, toplamda 2 kat olmak üzere 8 bin 900 metrekare otopark yer alıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en prestijli yapısı olarak tasarlanan yapıda fore kazık sistemi, jet grout zemin iyileştirmeli temel yükseklikleri 3 metreyi bulan radye temel uygulamaları yapıldı.

 

Borç nedeniyle icralık oldu

 

Trafik ve yaşam alanı yoğunluğu, kentsel, sosyal ve teknik altyapı, güneşin ve rüzgarın önlenmesi, Van silüetinin bozulması gerekçelerini öne süren Van Mimarlar ve Mühendisler Odası, itiraz etti ve Van Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi. Van 1. İdare Mahkemesi’nde itiraz ve mahkeme süreci başlayana kadar bina 14. kata kadar çıkmıştı. Mahkeme 30 Eylül 2015 tarih ve 2015/949 esas nolu kararla yürütmeyi durdurdu ve İpekyolu Belediyesi inşaatı mühürledi.  Açılan davalar nedeniyle sürekli inşaatı durdurulan AVM ve otel projesi geçtiğimiz yıllarda caddeye bakan dükkanları hizmete açtı. Ancak borçlarını ödeyemeyen AVM yönetimi icralık oldu.

 

Yaklaşık bir milyar lira muhammen bedelle icradan satılacak

 

Edinilen bilgiye göre, 944 milyon 592 bin 866 TL artı yüzde 20 KDV oranıyla satışa çıkarılan tesisin ilk ihalesi 28 Ağustos 2024 tarihinde saat 11:20’de, ikinci ihalesi ise 24 Eylül 2024 tarihinde aynı saatte yapılacak.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | _a_rm_2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın en yüksek binasıydı: İcradan satışa çıkarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir