Vanlı Ertaş, Ordu’dan Türkiye kick boks birincisi olarak döndü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


 


 
Özel Haber – Van’da imkansızlıklara rağmen ve masraflarının dahi verilmediği kick boks sporcusu Sitav Ertaş, Ordu’da yapılan müsabakalarda Türkiye birincisi oldu: “Spor, dünyaya olan bakış açımı değiştirdi; emek, sabır, kararlılık…”
 
Ekonomik imkansızlıklara rağmen Vanlı sporcular her geçen gün yeni bir başarıya imza atmaya devam ediyor. Onlardan birisi de Vanlı kick boks sporcusu Sitav Ertaş. Onun başarıya giden yolculuğunda sadece ailesi kendi imkanlarıyla ona destek olmuş. Ertaş, Ordu’da yapılan müsabakalarda 65 kiloda Türkiye birincisi oldu. Başarısının öncüsü olan ailesine teşekkürlerini iletti: “Büyük bir emek, sabır ve kararlıkla düzenli antrenmanlara katılım sağlayarak bu başarıya imza attım. Çok mutluyum. Aileler tüm ekonomik sıkıntılara rağmen bizi destekleyen tek kişilerdi. Çalıştığımız salonlarda bazen boks torbası bile olmuyor. Bu yükün sadece aileler yüklenmemesi gerekiyor.”
 

Vanlı Ertaş, Ordu’dan Türkiye kick boks birincisi olarak döndü - anli Ertas Ordudan Turkiye kick boks birinci olarak dondu1


‘Lisans ücretleri dahi ailelerden alındı’
 
 “Sporcuların tamamına yakının ailelerin ekonomik durumu kötüdür. Aileler imkanları olmadığı için destek veremiyor. Sporcular malzeme sıkıntısı yaşıyor mesela bak Van şampiyonu Kick Boks Spor Kulübü İl Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı olmasına rağmen çocukların, gençlerin çalışmasına katkı sağlayan bir tane boks torbası dahi yoktur” diyen baba Selim Ertaş, ağırlık çalışmaları gerektiğinde kondisyonu gelişmek için sporcuların traktör lastiği ile çalışma yaptığını dile getiriyor. kızı gibi bir çok sporcunun aslında çok başarılı olduğunu ancak maddi imkansızlıklardan ötürü organizasyonlarda yer alamadığını da ekliyor sözlerine: “Çünkü federasyon turnuvaya katılım sağlayan sporculara yol yeme içme barınma ihtiyaçları için günlük 50 TL katkıda bulundu. Müsabakaya katılan her sporcudan lisans parası, mavi kart parası, federasyon fon parası olmak üzere  460 TL öğrenci ailelerinden tahsil edildi. Müsabakanın yapıldığı Ordu’da sporcular kendi  imkânlarıyla barınma sorunlarını çözmek zorunda kaldı.”

Vanlı Ertaş, Ordu’dan Türkiye kick boks birincisi olarak döndü - anli Ertas Ordudan Turkiye kick boks birinci olarak dondu6


 
‘Kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı kurtarmalı spora yönlendirmeliyiz’
 
Kentin sportif faaliyetlerin gelişmesi için yetkililere ve sivil toplum örgütlerine de çağrı yapan Ertaş, “Başta İl Gençlik Spor Müdürlüğü, valilik,  belediyeler, ticaret ve sanayi odaları bu gençlere sahip çıkmalıdır. Bu tür etkinliklere özel fonlar ayırmalıdır.”  Ertaş, ‘Gençlik geleceğimizdir’ söyleminin sadece lafta kalmamasını, gençlerin kahve köşelerinden, kötü alışkanlık bataklarından kurtarabilmek için bu tarz etkinliklere katılmalarını sağlamak ve destek verilmesi gerektiğini belirtiyor. Bütün maddi imkansızlıklara rağmen kızının başarısının da kendisini gururlandırdığını sözlerine ekliyor.

Vanlı Ertaş, Ordu’dan Türkiye kick boks birincisi olarak döndü - WhatsApp Image 2022 01 24 at 22.57.01



 
 
‘Spor, dünyaya olan bakış açımı değiştirdi: Emek, sabır, kararlılık’
 
Yaşadığı mutluluğun tarif edilemez olduğunu dile getiren 65 kilo light contact  branşından Türkiye şampiyonu olan Sitav Ertaş, ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Kick boks Türkiye turnuvası minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde 4 bin beş yüz sporcunun katılımıyla  yapıldı. Bu müsabakalar 27 Ocak’a kadar devam edecek. Van kick boks sporcuları da kulüpler genelinde 40 kişilik kafileyle turnuvaya katılım sağladık. Gençler kategorisinde 65 kilo light contack branşında bende Türkiye birincisi oldum.  Büyük bir emek, sabır ve kararlıkla düzenli antrenmanlara katılım sağlayarak bu başarıya imza attım. Çok mutluyum.” 

Vanlı Ertaş, Ordu’dan Türkiye kick boks birincisi olarak döndü - anli Ertas Ordudan Turkiye kick boks birinci olarak dondu4


 
Sportif aktivitenin özgüvenini geliştirdiğini dile getiren Ertaş,  sporla birlikte dünyaya olan bakış açısının değiştiğini kaydetti: “Beni yetiştiren Zeydin  hocam başta olmak üzere ailem ve emeği geçen. takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Serhat News

(sg/ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı Ertaş, Ordu’dan Türkiye kick boks birincisi olarak döndü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    10 Ağustos 2023, 13:50

    […] Palandöken Gençlik Merkezi Alora Roket Takımı sporcuları, geliştirdiği roketle Manisa’da düzenlenen 5. Uzay Modelleri Türkiye […]

    Cevapla