Vanlı tiyatroculardan gözaltılara tepki: Gideceksiniz efendiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır merkezli baskınlarda yapılan gözaltılara tepki gösteren ŞanoWan ve Aryen Kom, “Gideceksiniz efendiler gideceksiniz” diyerek, baskılara tepki gösterdi.

ŞanoWan ve Aryen Kom, Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan baskınlarda sanatçı, gazeteci, avukat ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gözaltına alınmasına karşı ŞanoWan tiyatro binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. ŞanoWan oyuncuları, Aryen Kom sanatçıları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubeleri açıklamaya katıldı. Açıklama metnini, ŞanoWan oyuncusu Perinaz Delazy okudu.

Vanlı tiyatroculardan gözaltılara tepki: Gideceksiniz efendiler! - sanowan operasyon tepki 1

İktidarın kaybetme korkusuyla toplumun tüm kesimlerini susturmaya yönelik bir gözaltı operasyonu olduğunu ifade eden Delazy, bu gözaltılarla sanat kurumlarının da hedef alındığını söyledi. “Gideceksiniz efendiler, gideceksiniz” Kürt şair Arjen Arî’nin sözlerinin alıntılayarak konuşmasını sürdüren Delazy, “Gözaltılar, tutuklamalar, yasaklar hakikati dile getiren sanatı, basını, hak savunucularını susturamaz. Bizler bu zihniyeti tanıyoruz; bu zihniyet, halklara, farklılıklara, kültürlere ve dillere karşı olan faşist bir zihniyettir. Bizler bu zihniyeti kınıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, özgür tiyatroyu, müziği susturamayacaklar” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı tiyatroculardan gözaltılara tepki: Gideceksiniz efendiler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir