1. Haberler
  2. Güncel
  3. VASKİ “Sadakate” göre avukat alıyor

VASKİ “Sadakate” göre avukat alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da kayyum tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesine bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) İcra işlemlerini yürüten avukatlarının büyük kısmının AKP’li Meclis üyeleri ve AKP Van İl yönetiminden olması da tartışma yarattı. Tartışmaların odağındaki VASKİ Genel Müdürü Cem Ülker Kaplan, avukat alımını sadakate göre aldığını söyledi.

Medyascope’te Ferit Aslan’ın haberine göre, Van’da binlerce su abonesinin icraya verilmesi ve icra işlemlerinin AKP’li Meclis üyeleri ya da AKP İl Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yürütülmesi tartışmalarının odağında.

Kamuoyuna açıklamalarda bulunan VASKİ Genel Müdürü Cem Ülker Kaplan, “VASKİ’nin abone sayısı 272 bin, icra sayısı da 2019 yılı için 10 bin. Zaten VASKİ’nin kurulduğu 2014 yılından bugüne kadar toplam 19 bin icra yapılmış. 2021 yılı içinde de 10 bin icra yapılmış. Bunun da zaten 7 bin 500’ü yapılandırmasını yapmış ancak ödememiş abonelerimizden oluşuyor. Hükümetimizin çıkarttığı yapılandırma kanunuyla aynı anda icra yapmamız doğru olmuyor. Yapılandırmasını ödemeyip bozan vatandaşlarımızın faturalarını ödemesi için evet icra yaptık” diye konuştu.

“7 bin abonenin suyunu kestik, 24 saatte borçlarını ödediler”

VASKİ Genel Müdürü Kaplan, eğer bir abone bütün uyarılara rağmen 4-5 yıl boyunca su faturası ödemediyse bir defaya mahsus suyunu kestiklerini belirterek, “272 bin abone içinde 7 bin abonenin suyunu kesmişiz. Bunların da tamamı ilk 24 saat içinde borcunu ödeyerek suyunu açtırmıştır” dedi.

İcra işlemlerini AKP’li avukatlar yapıyor: “Bizim için öncelik liyakat ve sadakat”

İcra işlemlerini yürüten avukatları büyük kısmının AKP’li Belediye Meclis üyeleri ve AKP Van İl Yönetim Kurulu üyesi avukatlardan oluşmasıyla ilgili Medyascope’a konuşan Kaplan, şunları söyledi:

“VASKİ’nin iki avukatı var. Daha önce başka avukatlar bizimle çalışmak istemedikleri için ayrıldı. Biz de 10 avukatlık bürosu ile kısmi zamanlı sözleşmeler yaptık. Bizim için öncelik liyakat ve sadakattir. Ceza davası alan avukatlara icra işlerini vermemiz doğru değil. İcra davalarına bakan, bu konuda uzman olup ekibiyle birlikte işimizi yapacak avukatları seçmek zorundayız. Burada avukat tayip etmek benim görevimdir. Kapım herkese açıktır.”

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ “Sadakate” göre avukat alıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir