1. Haberler
  2. Güncel
  3. VASKİ’den akla ziyan açıklama: Koku eski tesisten geliyor

VASKİ’den akla ziyan açıklama: Koku eski tesisten geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden gelen ve bölgeyi oturamaz hale getirilen koku ile ilgili açıklama yaptı. VASKİ, kokunun eski tesisten geldiğini ileri sürerken, yeni tesisin ise sorunsuz çalıştığını iddia etti.

Van’da arıtma tesisinden gelen kokulardan dolayı yurttaşlar evlerini terk ederken, VASKİ’den akla ziyan bir açıklama geldi. İktidara yakın basına servis edilen açıklamada, sorunun eski tesisten kaynaklandığı savunuldu. Biyolojik arıtma tesisinden akan kirli suların görmezlikten gelindiği açıklamada, sorunun kısa sürede çözüleceği belirtildi.

Söz konusu kokunun, ‘Merkezi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden kaynaklandığının ileri sürüldüğü açıklamada, bahse konu şikayetler üzerine kamuoyunu aydınlatmak amacı ile bilgi notunun paylaşıldığı ifade edildi.

“Bilindiği üzere ilimiz ve Van Gölü için büyük öneme sahip Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz, 5 Haziran 2021 tarihinde ’Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle hizmete açılmıştır” denilen açıklamada, “ Tesisimiz 1 yıldır çevre mevzuatına uygun olarak arıtma faaliyetini yerine getirerek, çalışmaya devam etmektedir” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Eski tesisin yıkımı gerekçe gösterildi

Ortaya çıkan kokunun eski tesisin yıkımı sırasında meydana çıktığı belirtilen açıklamada, “Tam kapasiteyle arıtma faaliyetini yerine getiren tesisimiz, devreye alınmasının hemen ardından yanında bulunan eski tesis devre dışı bırakılmıştır. Nisan ayı sonu itibariyle eski arıtma tesisi hurda karşılığı ihale edilmiştir. Yıkım işini alan firmayla Mayıs ayı sonu itibariyle sözleşme imzalanarak tesis alanının yıkımı ve rehabilitasyonu süreçleri başlatılmıştır. Eski tesisteki yıkım sürecinin başlamasıyla beraber yıkım esnasında tesisteki çamur kurutma yataklarında yıllardır biriken atık çamurun ortaya çıkmasından dolayı, bölgede ciddi bir koku ortaya çıktı. Çıkan koku sorunun giderilmesi için ilimizdeki tüm hafriyat atıkları bu alana yönlendirilerek, eski tesisin çamur kurutma yatakları kapatılmaya başlanmıştır.”

Pis koku devam edecek

Son olarak, “Yaklaşık olarak 2 haftadır devam eden dolgu ve tasfiye işlemlerinin bir iki gün içerisinde tamamlanması öngörülmektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Koku problemi kesinlikle yeni tesisle alakalı değildir. Yeni tesisimiz tam kapasiteyle kusursuz şekilde çalışmaktadır”

Serhat News

(sg-lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ’den akla ziyan açıklama: Koku eski tesisten geliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir