VASKİ’nin yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit ilçesi Yeni Cami Mahallesi’nde iddialara göre bir aydır su sorunu yaşanıyor. Son süreçte artan su sorunlarına ise VASKİ’nin adım atmaması tepkilerin odağına oturmuş durumda.

Van’ın Edremit ilçesi Yeni Cami Mahallesi Gürsel Sokak’ta bir aydır kanalizasyon çalışması yürütülüyor. Yapılan kanalizasyon çalışması nedeniyle yaklaşık yirmi gündür susuz kaldıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Ahmet İlli, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (VASKİ) basit bir içme suyu arızasını bile gidermediğini ifade ediyor.

VASKİ’nin yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor! - vaski halk magduriyet 2

‘Yirmi gün evimizde su olmuyor’

İlli, bir aydan beridir sokakta yapılan kanalizasyon çalışması nedeniyle ayın yirmi günü evlerinde su olmadığını, oluşan arızalar zamanında giderilmediği için de günlerce susuz kaldıklarını söylüyor. İlli, içme suyundan mahrum kalmalarının yanında ayrıca bahçelerinin de kuruduğunu aktarıyor.

VASKİ’nin yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor! - vaski halk magduriyet 7

İlli ayrıca, sulama kanalı olan Şamran Kanalı, kazı çalışması yapılırken doldurulduğu için yaklaşık bir aydır bahçelerini sulayamadıklarını, meyve ağaçlarının kuruduğunu aktarıyor. İlli, bir iki gün içinde kanal temizlenmezse Şamran Kanalı’nın suyunun mevsim sonu olması nedeniyle kesileceğini ifade ediyor. Yaşanan sorundan kaynaklı VASKİ ve Edremit Belediyesi ile iletişime geçtiklerini fakat bir çözümün sunulmadığını vurgulayan İlli, ağaçlarının kurumasından da muzdarip.

‘Fatura zamanında yarış halinde olan VASKİ çözümde sınıfta kaldı’

İlli, aynı zamanda yaşanan arıza için VASKİ’yi aradıklarında ya telefonlarına cevap alamadıklarını ya da cevap veren kişinin kendileriyle ilgilenmediğini söylüyor. Sonuç alamayan İlli, çareyi CİMER’e yazmakta buluyor. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden VASKİ Genel Müdürü’nü de etiketleyerek videolar paylaşınca gece yarısından sonra içme sularının verildiğini söylüyor. “Mahalle sakinleri olarak sabrımız kalmadı” diyen İlli, “İcra ya da fatura ücreti için yarış halinde olan VASKİ, içme suyumuzu neden onarmıyor? Neden çözümsüz?” diye soruyor.

VASKİ’nin yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor! - vaski halk magduriyet 4

İlli son olarak şunları ifade ediyor: “VASKİ yöneticileri ve personelleri sorunlarımız noktasında neden icra ve fatura noktasında yarıştıkları gibi duyarlılık göstermiyor? Neyin öcü alınıyor bizden anlamış değiliz. VASKİ Genel Müdürü kanal temizliği için neden personelini durdurup kanalizasyon çalışmasının bitmesini söylüyor? Bahçelerimizde ağaçlarımız kalmadı. Mahalle sakinleri olarak artık sabrımız kalmadı.”

VASKİ’nin yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor! - vaski halk magduriyet 5

VASKİ yanıtsız kaldı

İddialara ilişkin ulaşmaya çalıştığımız VASKİ yetkilileri ise sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ’nin yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir