1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yeni seçilen VGC yönetiminden “Dijital Habercilik Eğitimi”

Yeni seçilen VGC yönetiminden “Dijital Habercilik Eğitimi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google ile Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) işbirliğinde “Google Haber İnisiyatifi Dijital Habercilik Eğitimi” düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürü Arda Aşkın, VGC Başkanı Orhan Aşan ve Yönetim Kurulu, VGC Üyeleri ve gazeteciler katılım sağladı.

 

Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt tarafından verilen eğitimde; gazetecilerin yanlış bilgi ile mücadele edebilmesi, kitle ile iletişim kurabilmesine yönelik bilgiler paylaşıldı.

Eğitim programının içeriği

Dijital Habercilik Eğitim programı ile gazetecilere Google Arama’yı daha iyi kullanmaktan hesapların güvende tutulmasına kadar birçok konuda destekleyici bilgi verildi. Eğitim programının içeriğinde Pinpoint ile büyük belge koleksiyonlarından nasıl yararlanılacağı, Google Trendler ve Google Alerts, Google Haritalar gibi Google’ın birçok özelliğinin mesleki fayda sağlayacak şekilde kullanımının aktarıldı.

Yeni seçilen VGC yönetiminden “Dijital Habercilik Eğitimi” - vgc1

YouTube, Data GIF Maker, Flourish, Podcast, Earth Studio ve Pinpoint gibi araçlar aracılığıyla katılımcılar, kendilerini internette anlatmak için yeni yolları öğrenebilecek. Eğitimde ayrıca; YouTube ve YouTube Shorts’u daha iyi kullanma ipuçlarından YouTube’daki Podcast’lerin avantajlarına kadar pek çok konu ele alındı. Data GIF Maker, Flourish ile veri görselleştirmeye ve Earth Studio’da ilgi çekici videolar oluşturmanın ipuçları da verildi.

Yanlış bilgiyle mücadele

Arama, Factcheck Explorer, Invid, Coğrafi Konum ve Görsel Doğrulama gibi araçların tanıtılmasıyla gerçekleşen eğitimde, yanlış bilgiyle mücadele etme noktasında kapsamlı bir araç seti sunuldu. Programda değiştirilmiş görselleri ve manipüle edilmiş videoları tespit etmekten yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmaya kadar gazetecilerin internetteki yanlış bilgiyle mücadelesine yardımcı olacak araç hakkında bilgiler paylaşıldı.

 

Program; soru-cevap ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni seçilen VGC yönetiminden “Dijital Habercilik Eğitimi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir