Yeşil Sol Parti adayı Hasan Cemal’den dikkat çeken açıklama : PKK silah bırakmalı

featured
Hasan Cemal-Arşiv
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gündeme dair önemli açılamalarda bulunan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Gazeteci Hasan Cemal, “PKK’nin silah bırakması gerekir. Bu konuda yol alması gerekir” dedi.

Kısa Dalga da yayınlanan söyleşinde gündemi değerlendiren Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge 3. sıra adayı Gazeteci Yazar Hasan Cemal, “Selahattin Demirtaş, ‘Erdoğan gittikten sonra PKK’nin silah bırakması için elimizden geleni yapacağız’ dedi. Çok doğru bir çıkıştı bu. PKK’nin silah bırakması gerekir. Bu konuda yol alması gerekir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeni bir çözüm süreci” başlatma olasılığını değerlendiren Cemal şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın Kürt sorununun çözümü konusunda hiçbir inandırıcılığı, hiçbir güvenilirliği kalmamıştır. Son dönemde çözüm süreci ile birlikte bu şansını kaybetti ve Türkiye’yi yeniden savaş yoluna soktu. Kürtlere söyleyeceği hiçbir şey kalmamıştır Erdoğan’ın.

‘Erdoğan dar görüşlü’

İşin başında, başlarken Erdoğan çok desteklendi bu konuda. Ben de destekledim ama Erdoğan’ın bu konuda çok dar görüşlü olduğu ortaya çıktı. Kürt sorununa sadece bir af sorunu gibi baktı. Bu konuda bir donanımı da yoktu. Sonunda bu süreç başladığı vakit oy kaybettiğini de görünce masaya tekmeyi vurdu ve devletin güvenlik ve savaş politikalarına döndü. Ama bundan sonra Kürt sorununa çözüm yolu açılacaksa bir tarafta siyasi liderlerinin kararlı olması, diğer tarafta dağın, PKK’nin, İmralı’nın da tavrı önemlidir.”

‘Kürt sorunu Türkiye’nin yakıcı sorunudur’

Kürt sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Hasan Cemal, “Kürt sorunu, Türkiye’nin en yakıcı sorunudur. Ne yapmak istiyorsak Türkiye’de, hukuku, adaleti düzeltmek istiyorsak, demokrasiyi yerli yerinde inşa etmek istiyorsak, bunların hepsi için Kürt sorununun çözümü lazım. Kürt sorunu böyle kaldığı için Türkiye demokraside, hukuk devletinde geri kaldı, ikinci sınıf, üçüncü sınıf oldu. Son dönemde ise tek adamlık rejimi geldi Türkiye’nin tepesine oturdu. Türkiye’de demokrasi ve hukukun üstünlüğü olacaksa Kürt sorununu çözmemiz lazım” şeklinde konuştu.

‘Kimse kimseyi suçlamasın’

“Bugün çözüm sürecinin başlangıcında, Erdoğan döneminde aktif bir rolüm vardı. Cengiz Çandar’ın da vardı” diyen Hasan Cemal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gidip bu konu ile ilgili hükümet yetkilileri ile konuştuğumuz vakit, hayretler içinde kaldık. Kürt sorununun ABC’sini bile bilmiyorlardı. Resmi klişelerin dışında bir şey bilmiyorlardı. Biz anlattıkça ‘Aa, öyle mi?’ diyorlardı. Şimdi daha iyi bir noktadayız, herkes öğrenmeye başladı. Biz de öğrenmeye başladık. Benim de başlangıçtaki noktam yıllar içinde değişti. Bundan dolayı kimse kimseyi suçlamasın.”

“Bir avuç yetmez ama evetçi idik. Bir avuç insan mı getirdi Erdoğan’ı iktidara? Seçimi bir avuç insan mı yaptı? Bunun bir defa herhangi bir dayanağı yok, sakin düşündüğün vakit. Sen yetmez ama evetçilere karşı çıkıp küfür edeceğine bu enerjini Erdoğan’a karşı mücadeleye ver. Demokrasi için mücadeleye ver. Kürt meselesinin çözümü için mücadeleye ver. Bunu iyi görmek lazım.

Gayet serinkanlı düşünmek lazım. O zaman gel konuşalım, ben sana anayasa değişikliği içinde çok ince bir noktayı anlattım. Bunu çok az insan biliyor. Yetmez ama evet dedim ama ne güzel oldu iddiasında değilim.” 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Parti adayı Hasan Cemal’den dikkat çeken açıklama : PKK silah bırakmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir