Yeşil Sol’un seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Van ile Kars’ta gerçekleştirdiği halk buluşmaları ve ziyaretlerle çalışmalarını sürdürürken, ortak mücadele ile gidecekleri 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı göndereceklerine vurgu yaptı. 

Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Serhat’ta halk buluşmaları düzenleyerek, ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Tüm ilçelerde,başta kadın seçim bürosu olmak üzere çok sayıda seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirilirken; ayrıca merkez ilçeler olan İpekyolu, Edremit ve Tuşbailçelerine bağlı birçok mahallede de seçim büroları açılışları büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Halkın  büyük coşkusu ve katılımıyla gerçekleştirilen seçim irtibat bürosu açılışlarında, Yeşil Sol Parti, milletvekili adayları Zülküf Uçar, Gülçan Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çiftyürek, Gülderen Varlı, Mahmut Dindar, Havin Kiye,Taylan Ertaş yoğun ilgiyle karşılandı.

Yeşil Sol’un seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor - WhatsApp Image 2023 04 18 at 18.08.39 1

Kentte coşku hakim

Birçok koldan yürütülen seçim çalışmaları kapsamındaesnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri, sivil toplum örgütü ziyaretleri, meslek odaları ziyaretleri gerçekleştirildi. Diğer yandan da seçim anans araçlarından seçim bildirileri dağıtımı ve kent merkezinde seçim stantları kurarak çalışmalarını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Yeşil Sol’un seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor - WhatsApp Image 2023 04 18 at 18.08.40 1

Barış Annelerinin katılımıyla Erciş kent merkezinde yapılan esnaf ziyaretinin ardından ‘Özgür Kadın Bürosu’nun açılışını gerçekleştirildi. Erciş halkının yoğun katılım gösterdiği kadın bürosunun açılışı ‘Jin jiyan azadî’ sloganlarıyla yapıldı.

‘Erciş halkı 14 Mayıs’ta tercihini ortaya koydu’

Açılışta ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Van il Eşsözcüsü Gönül Uzunay, Erciş halkının yoğun katılımından dolayı teşekkür etti. Yeşil Sol Parti olarak Erciş halkıyla kucaklaşmanın, buluşmanın büyük heyecanının yaşadığını belirten Uzunay, “Bugün Erciş halkı, bir kez daha partisini büyük bir katılım ve coşkuyla karşılayarak 14 Mayıs günü için tercihini ortaya koydu. Kürt halkı bugün tüm alanlarda örgütlenerek yaşamı kadının eliyle ilmek ilmek örmektedir. Kürt kadınları ortaya koyduğu direniş ve örgütlülükle dünya kadın mücadelesi tarihine ismini yazarak tüm kadınlara umut olmaktadır. Erciş ilçemizde açtığımız ‘Özgür kadın seçim büromuzla’ bu kadın örgütlülüğünü daha da yükselterek Yeşil Sol Parti etrafından kenetleyeğimizden hiç şüphemiz yoktur “ dedi.

Yeşil Sol’un seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor - WhatsApp Image 2023 04 18 at 18.08.40

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Havin Kiye ise, eşit temsiliyet ve pozitif ayrımcılık politikasıyla Yeşil Sol Parti’nin Türkiye’deki en büyük kadın partisi olduğunu ispatladığını belirtti. Kiye, “Bugün kadınlar Erciş’de de büyük katılım ve coşkularıyla çektikleri zılgıtlar ve attıklarıyla Jin jiyan azadî sloganlarıyla kadınlara ve Kürt halkına dönük saldırılara cevap vermiştir. Yeşil Sol Parti’yle beraber 14 Mayıs günü kadınların seçim sandıklarını doldurduğunda 15 Mayıs sabahında kadın düşmanı politikaları yok etmiş olacaktır. Kadınların katledilmediği, yok sayılmadığı, işkence görmediği, kendini her an tehlikede hisetmediği bir ülke ve dünya için örgütlü mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı Barış Annelerinin öncülüğünde gerçekleştirildi.

Kars’ta STÖ ziyaret

Yeşil Sol Parti Kars’ta da, seçim çalışmaları kapsamında kentteki sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp, Sertaç Çelikkaleli ile beraberindeki heyet, Kars Ticaret ve Sanayi Odası ( KATSO), Ziraat Odası, Qers Barosu, Gazeteciler Cemiyeti,  Şoförler Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

İlk olarak KATSO’yu ziyaret neden heyet Kars yerelinde yaşanan sanayi yatırımlarının yetersizliğine değindi. Burada konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, kentin temel geçim kaynağı hayvancılık olmasına rağmen hayvan ürünlerinin işlenebileceği bir entegre tesisin olmamasına dikkat çekti. Devamında konuşan Sertaç Çeliklaleli, Kars kaşarının bir dünya markası olmasına rağmen kaşarın sarıldığı yağlı kağıt bile il dışından getirildiğini belirtti. Sivil toplum örgütleri kentte yaşanan ekonomik sorunları dillendirdi. STÖ’ler hayvan pazarının kapalı olması, bölgede tarım ve hayvancılığın yeterince desteklenmemesi, Akyaka Sınır Kapısı’nın kapalı olması, kentte tam teşekküllü bir hastanenin olmaması şeklinde birçok sorunu heyete aktardı.

Yeşil Sol’un seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor - yesi sol parti stk ziyareti1

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, ortak mücadele ile gidecekleri 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı göndererek, tüm sorunların teker teker çözeceklerini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol’un seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir