Yüksekova’da gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksekova’da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü savcılık ifadeleri ardından, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde Terörle Mücadele (TEM) ve Güvenlik şube ekipleri tarafından ev baskınları düzenlendi. Yapılan ev baskınlarında Yüksekova’da 5 kişi Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne, Şemdinli de ise aralarında eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe Eşbaşkanı Cebbar Taş, Habil Alioğlu ve Ergin Avcı, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şemdili’deki ev baskınında HDP’li Taş’ın evinde yapılan aramalarda, Taş’a ait olmayan bir cep telefonuna da el konuldu.  

Yüksekova’da, sanal medya paylaşımları, “Örgüt üyesi” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken diğer iki kişi ise, adli kontrol şartlarının uygulanması kararıyla Yüksekova Nöbetçi Sulh ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik ise her iki yurttaşa yurtdışı giriş çıkış yasağı ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. 

Şemdinli’de gözaltına alınan 3 kişi ise gözaltı süreleri 1 gün daha uzatıldı. Gözaltındaki yurttaşların yarın savcılık karşısına çıkarılmaları bekleniliyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir