1. Haberler
  2. Güncel
  3. YYÜ’deki usulsüzlükler Sayıştay’ın raporlarına yansıdı: Bütçe amacına uygun kullanılmadı

YYÜ’deki usulsüzlükler Sayıştay’ın raporlarına yansıdı: Bütçe amacına uygun kullanılmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayıştay’ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi denetim raporunda bütçenin amacına uygun kullanılmadığı tespiti yapıldı.

Sayıştay’ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi denetim raporunda dikkat çekici bulgular yer aldı. Yapılan denetimler sonucunda üniversiteye ait arsalar ve üniversite döner sermayesindeki eksiklikler ön plana çıktı. Denetimlerde üniversiteye tahsis edilen arsaların muhasebe kayıtlarına alınmadığı, dolayısıyla bilançoda da gösterilmediği tespit edildi. Üniversite taşınmazlarının ise mevcut kullanım şekilleri ile kayıtlarda belirtilen cinslerinin birbirine uygun olmadığı ifade edildi ve bunun sonucu olarak cins tashihinin yapılmamasının üniversite taşınmazlarının mevcut kullanım şekillerinin tam olarak anlaşılamamasına neden olduğu belirtildi.

İzin alınmadan ödenek aşımı

Üniversitenin 2023 yılı bütçesine mal ve hizmet alımları için toplam 278 milyon 347 bin 400 lira ödenek konulduğunun açıklandığı raporda yıl içerisinde 4734 sayılı Kanun’un 21/f ve 22/d maddeleri çerçevesinde parasal limitlere tabi toplam 34 milyon 620 bin 524 lira harcama yapıldığı yazıldı. Ancak yapılan alım tutarının, bu alımlar için bütçeye konulan ödeneğin yüzde 10’unu aştığı ve Kamu İhale Kurumu’ndan da izin alınmadığı tespit edildi.

Elektrik, su, gaz üniversite bütçesinden

Bulgulardan bir tanesinde ise Döner Sermaye İşletmesi’nin ayrı bir bütçeye sahip olmasına karşın kendisine bağlı 28 adet birimden Dursun Odabaş Tıp Merkezi dışındaki diğer tüm birimlerin kullandıkları elektrik, su ve doğalgaz gideri gibi cari giderlerin üniversite özel bütçesinden ödendiği ifade edildi.

Proje bütçesi demirbaş ihtiyacına harcandı

Yapılan incelemeler sonucunda üniversitenin bazı bilimsel araştırma altyapı projelerinin bütçelerinin, bilimsel araştırma amacından çok, başta üniversite hastanesi olmak üzere üniversitenin bazı birimlerinin tıbbi cihaz ve diğer demirbaş ihtiyacını karşılama amacına yönelik kullanıldığı görüldü. Bunun yanı sıra 104-Proje Özel Hesabında yer alan yabancı paraların ise ay sonlarında değerleme işlemlerinin yapılmadığı belirtildi. (Evrensel)

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YYÜ’deki usulsüzlükler Sayıştay’ın raporlarına yansıdı: Bütçe amacına uygun kullanılmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir