1. Haberler
  2. Özel
  3. Zahir Kandaşoğlu çok büyük vaatlerle yeniden sahnede!…

Zahir Kandaşoğlu çok büyük vaatlerle yeniden sahnede!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendisindeki kabiliyet, şuan ki mevcut vekillerin hiçbirinde yok. Kabul edelim, girişimci, atılgan bir tüccar. Zaten ekonomik hayatını da bu atılganlığına borçlu. Yaklaşık 1 yıldır sıkı bir çalışma yürütüyor.

Çalmadık kapı, açılışına katılmadığı esnaf kalmadı neredeyse.

Seçimi hafife alır bir boşluk yaratmadı, en azından takip ettiğim kadarıyla. Sandıkta da mütevazı olmadı, uzun bir aradan sonra 4 adaya karşı farkla seçimleri kazanmayı başardı. Anlayacağınız iyi propaganda yürüttü Kandaşoğlu.

Durup geçmişte yaptığı hatalardan ders çıkarmamış olsa bu seçimi kazanması mümkün değildi. Ancak bu süreçte verdiği yatırım taahhütleri öyle kolay ve sıradan değil. Şuan AKP hükümetindeki bakanların çoğunun bir araya gelip veremeyeceği taahhütleri, Zahir Kandaşoğlu kalem kalem Van halkına yani bizlerin gözünün içine bakarak yapacağını iddia etti.

10 maddeden oluşan bir listeyle kendisi gibi tüccara ciddi vaatlerde bulundu. Sadece tacir tüccar değil, tüm Van halkına seslendi 10 madde üzerinden. Aşağıda Kandaşoğlu’nun vaatlerini bırakacağım ve 4 yılda ne kadar gerçekçi olur ona bakacağız.

Eğer vadettiği projelerinden, Ekonomi Üniversitesi, Maden Organize Sanayi Bölgesi, Tam Donanımlı Özel Hastane, Tarım ve Hayvancılık Proje Geliştirme Ofisi + Yün Fabrikası’nı kurabilirse, Van halkı olarak bizler, yıllardır siyasette Kandaşoğlu’nu neden seçmedik diye hayıflanır, hakkını yediğimizi düşünürüz.

Yok eğer bu taahhüt ettiği projelerinden bir kaçını hayatta geçiremez, sözde bırakırsa, Kandaşoğlu çıkarlarına; Van’ı kurban etmiş olacak. Kandırılmış olacağız. İnşallah samimiyetinden ve yapacaklarından ödün vermez. Buraya yazıp bekleyip göreceğiz. Allah Kendisini çıktığı bu yolda utandırmasın…

Necdet Takva’ya bakacak olursak,

Yola birlikte çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen ya yolunu kaybedersin ya da kendini. Sanırım Necdet Bey bu konuda ciddi bir hata yaptı. AKP’den aday oluncaya kadar kentin tamamı Necdet Takva’yı ileri görüşlü solcu kimliğinin yanında HDP’li bilirdi.

Bu kentin aklı başında mütevazı, bilgili birikim sahibi birkaç bürokratlarından biridir Necdet Takva. Siyasi tercihi onun bilgi birikimini asla değiştiremez. Van’ın yetiştirebileceği ender kişilerden biri.

Kabul etmek gerekirse; AKP Takva’ya hem belediyeyi hem de Oda seçimlerini kaybettirdi. Ve kanaatimce; AKP’nin ne ilk ne de son kurbanıdır. Çünkü, Eski Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya hakkındaki iddiaları ile gündemden hiç düşmedi. Daha çok bu konuda eksik kaldı ve yıprandı. Ne zaman Necdet Takva gündem olsa Bekir Kaya hakkındaki söylemleri ardı sıra geldi.

Van’ın en güçlü iş insanları Necdet Takva’nın yanında etten duvar olurdu. Basının muhalifi yandaşı Necdet Takva’yı desteklerdi. Aldığı siyasi karar sonrası yanındaki birçok isimden oldu. Yetmedi kaybettiği seçim sonrası odaya dönüşü mevcut yönetiminden etti kendisini. Faruk Biner’in ekibiyle ona rakip çıkması bunun örneklerindendir. Zahir Kandaşoğlu’nun yanında yer alan birçok isim, daha dün Takva’ya farkla kazandıran isimlerdi.

Bugün yapılan seçimi bana göre oldukça hafife aldı. Belki de artık bırakmak istemesinden kaynaklıdır, onu bilemeyiz. Ama samimi eleştiride bulunacak olursam, Necdet Takva iki dönem Başkanlık serüveninde güç zehirlenmesi yaşadı.

Bunu ben değil ağzını açtığınız herkesten duymak mümkün. Bence durup düşünmesi gelecekteki siyasi ve bürokratik hayatı açısından oldukça önemli. Bugün ki seçim sonuçlarından ders çıkarabileceğini umuyorum. Bir özeleştiri yapması şart.

Siyasi Partilere tokat şiddetinde bir seçim oldu.

Her seçim olduğu gibi bu seçimde de gördük ki, siyasi partilerin el attığı, destek verip arka çıktığı kim olursa olsun kafa üstü çakılıyor. Adaylara sırnaşma alenen olmasa da kişileri destekleme bu seçimde yemedi. Yetmez de artık.

Tüccarın, siyasetçilere ilk kez bu seçimde kulak tıkaması bence yerinde bir karar oldu. En azından güdümlü yönetilmekten onlarında rahatsız olduklarını gördük. Bence siyasilerin destek verdiği adaylar değil siyasiler kaybetti. Ve bugün ders niteliğinde bir seçim gerçekleşti.

Sevgili dostlar, bugün artık aptal olmadığımızı anlamamız gerekiyor. Bakın Van’ın arpa boyu geliştiği tek bir alan yok. Van’ın yetiştirmiş olduğu marka bir siyasetçi yok. Ulusal anlamda sahipsiz tek şehirdir Van. Van’ın sorunlarını başka illerin vekilleri meclise taşıyor.

Sizlerin umutlarını, şunu yapacağız bunu yapacağız diye çalanların kapınızda soluklanmasına müsamaha göstermeyin. Seçtiğimiz vekillerin kim olduklarını neredeyse bilmiyoruz.

Kendilerini tanımıyor, vadettiklerini yapamadıklarında hesap soramıyoruz.

Birazda bu şehrin yöneticilerine “Ne yaptınız bizim için?” dememiz gerekmiyor mu? 40 yıldır en azından bunun 20 yılına vakıf biri olarak ifade edeyim ki çocuklarımıza iyi bir Van bırakmak zorundayız.

Yaşanılabilir, kalkınmış bir şehir çocuklarımızın hakkı. O yüzden Zahir Kandaşoğlu’nun taahhüt ettiği projelerin takipçisi olalım.

Sadece Zahir Kandaşoğlu’nun değil mecliste maaş alıp seçimden seçime gördüğümüz vekillerin de takipçisi olalım.

Bence değişmesi gereken oy verip kaderimizi belirleyen bizleriz.

Kandaşoğlu’nun vadettiği projeler:

1-Ekonomi Üniversitesi

2-Yakın Ülkeler İrtibat Ofisi

3-Sınır Kentler Birliği

4-Yeni Sınır Kapıları

5-Maden Organize Sanayi Bölgesi

6-Yazılım Geliştirme Merkezi

7-Kadın ve Genç İstihdam Ofisi

8-Tam Donanımlı Özel Hastane

9-Lojistik Merkezi

10-Tarım ve Hayvancılık Proje Geliştirme Ofisi + Yün Fabrikası

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Serhat News’in editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zahir Kandaşoğlu çok büyük vaatlerle yeniden sahnede!…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir