1. Haberler
  2. Güncel
  3.  Zeydan ve Şedal’dan Bakanlığa cevap: Kayyıma sordunuz mu?

 Zeydan ve Şedal’dan Bakanlığa cevap: Kayyıma sordunuz mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Van Büyükşehir Belediyesine bağlı VASKİ’ye ceza kesilmesine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, yapılanların algı yaratmaya dönük olduğuna dikkat çekerek, standartlarla ilgili eksikliklerin neden kayyuma sorulmadığına dikkat çekildi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıtı açıklama, arıtma tesisinden Vangölü’ne kaçak hat çekilerek arıtılmayan kanalizasyon atıklarının Vangölüne kaçak hat ile akıtıldığı gerekçesi ile Van Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) ceza yazmasına Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Abdullah Zeydan’dan sert tepki geldi.  Zeydan, sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımda, “Sayın Bekir Kaya döneminde Avrupa Birliğinden ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi “için sağlanan 52 milyon avroluk hibe hiç bir gerekçe gösterilmeden belediye gaspıyla birlikte VASKİ  Genel Müdürliği tarafından iptal edildi. Kayyım yönetimi tarafından 2017 yılında eksik kapasiteli bir arıtma tesisi inşa edildi. Bu hatalar yüzünden beş yıldır  atık sularının % 20-25 i Vangölüne akıtılıyor.” dedi.

 Zeydan ve Şedal’dan Bakanlığa cevap: Kayyıma sordunuz mu? - Abdullah Zeydan

‘Belediyenin katrilyonları diğer kurumlara peşkeş çekildi’

Belediyenin Katrilyonlarının diğer resmi kurumlara peşkeş çektiklerine dikkat çeken Zeydan, “atıksu arıtmanın kapasitesini standartlara uygun  hale getirebilirlerdi. Ama yapmadılar. Seçimden hemen sonra durumu halkımıza arz etmiştik. Belediyemize ceza keserek tüm bunların sorumlusu yeni yönetimmiş gibi algı yaratılması utanmazlıktır. Bizi bahane ederek bu halkı cezalandırmayı bırakın artık. Yeni bir biyolojik arıtma tesisi için planlamalarımız hazır. Finansmanı için İller bankasından kredi talebinde de bulunduk. Biraz vicdanınız varsa bu kredinin verilmesi önünde engel olmazsınız.” diye konuştu.

Kayyumlara sordunuz mu?

Duruma tepki gösteren eşbaşkan Neslihan Şedal ise, “Kayyuma bu halkın kaynaklarını başka kurumlara harcayacaklarına, kentin ihtiyacı olan arıtma tesisinin kapasitesini neden gerekli standartlara uygun hale getirmediniz diye sordunuz mu?. Van Gölün’ü yaşatacak ve İnsan-toplum sağlığını koruma  ihtiyacını giderecek olan 52 Milyon Euro’luk projeyi hangi gerekçe ile iptal ettiniz diye sordunuz mu? Siz Soramazsınız, ancak bu halk sorar. Cevabını da 31 Mart’ta verdiği cevap gibi verir! Yarattığınız manipülasyonlara değil hakikatlere inanır. Van halkının da  bildiği üzere; Ekolojik belediyecilik anlayışımız gereği 6 aylık süre içerisinde üzerinde titizlikle çalıştığımız konu; Van Gölün’ün kirlenmemesi için gerekli çalışmalar yürütmek olmuştur ve olmaya da devam edecektir.”

 Zeydan ve Şedal’dan Bakanlığa cevap: Kayyıma sordunuz mu? - Neslihan Sedal

Serhat News

Tepki Ver | mutlu8
8
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
 Zeydan ve Şedal’dan Bakanlığa cevap: Kayyıma sordunuz mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Avatar
    13 Ekim 2024, 22:49

    Halkın seçilmiş iradesini gasp edib ve hukuksuzca kayyım,atayan zihniyetten başka ne beklenirki?
    Kürt halkinin,dilini,tarihini ve değerlerini gasp edib,asile edenlerin amacı ne ola bikurki?

  2. Avatar

    Belediye borç batağında ve halk bunun farkında söyleyecek başka bir şey bulamıyorum

    Cevapla
  3. Avatar

    İçin rahat olsun başkanım. 14 sıfir yaptık ya dokunmuş beylere inadina dem dem dem dem dem dem

    Cevapla
  4. Avatar

    Anladım sizde sizde böyle gelmiş böyle gitsin birşey olmaz dediniz pis suyu. Güzelim Van gôlüne akıtmaya devam ettiniz bir kerede olsun sorumluluk alın nerdeyse iki sene oldu artık icraat gösterin burnunuzdan gelsin

    Cevapla
  5. Avatar
    14 Ekim 2024, 08:46

    Kayyım vani talan etti belediye bütçesini başka kurumlara peşkeş çekti Allah kabul etmesin bu zulümdür Van bunu
    hak etmiyordu ama. Akp tabela partisi olma yolunda ilerliyor

    Cevapla