‘Muhasebe Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Van SMMM Odası Başkanı Yakup Örenci, “Elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır” dedi.
Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), ‘Muhasebe Haftası’ kapsamında kendi yerlerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı oda adına Van SMMM Odası Başkanı Yakup Örenci okudu. Örenci, serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlandığının altını çizdi. Örenci, TÜRMOB’un yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Muhasebe Haftası kutlaması yapmama kararı aldıklarını ifade etti.
‘Bizleri köklü bir değişim beliyor’
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin kurumsallaşma sürecini tamamladığını kaydeden Örenci, ülkenin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu olduğunu ifade etti. Örenci, “İklim değişiminin etkisiyle ortaya çıkan kuraklık, sel felaketleri öncelikle temiz su olmak üzere doğal kaynakların hızla tükenmesi, tarım başta olmak üzere üretimde yeni yöntem ve planlama zorunluluğunu ortaya çıkardı. Çevreye saygılı sürdürülebilir üretim anlayışı küresel düzeyde kabul görmek zorunda kaldı. Dünyamız ve ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı ve giderek öneminin artacağı bu dönemde tüketim anlayışımızdan, üretim anlayışımıza kadar bizleri köklü bir değişim bekliyor. Mali Müşavirler bu değişim sürecinde işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olarak yol gösterici olacaktır” dedi.
‘Her başarı ülke ekonomisine konulacak tuğladır’
Örenci Mali Müşavirlerin yarınlara kendilerini ve işletmeleri hazırladığı süreçte resmi kurumlara düşen görevleri şu şekilde ifade etti: “Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışını sağlamaktadır. Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da Mali Müşavirlerin hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.”
Örenci son olarak şunları dile getirdi: “Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.”
Ardından konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu da, “6 Şubat günü başlayan ve peşi sıra devam eden depremlerde binlerce canımız aramızdan ayrıldı. Yaşam alanlarımız, iş yerlerimiz yok oldu. TÜRMOB, bu büyük felaketin yaralarını sarmak için imkânları ölçüsünde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam edecek. Dayanışma ile yaralarımızı birlikte saracağız. Muhasebe Haftasında acımız büyük, içimiz buruk ama el eleyiz, yürek yüreğeyiz. Bir daha böylesi felaketler yaşamamak en büyük temennimiz” dedi.
Serhat News
[…] Muhasebeciler geçen ay düzenledikleri İstanbul toplantılarının ardından yeni bir durum değerlendirmesi […]