1. Haberler
  2. Güncel
  3. Amberin Zaman’dan ‘Çözüm Süreci’ iddiası: Ankara Öcalan’la, Öcalan Kandil’le görüşüyor

Amberin Zaman’dan ‘Çözüm Süreci’ iddiası: Ankara Öcalan’la, Öcalan Kandil’le görüşüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli’nin çıkışı ile tekrardan gündeme gelen ‘Yeni çözüm sürece’ tartışmalarına Al Monitor yazarı Amberin Zaman da katıldı. Zaman, üç kaynak ile görüşme gerçekleştirdiğini, elde ettiği bilgilere göre hükümetin Öcalan’la görüşmek için ön görüşmelerini sürdüğünü aktardı. Zaman, Öcalan’ın Kandil’le de görüştüğü ileri sürüldü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dem parti sıralarına giderek tokalaşması ve sonrasında çözüme dair yaptığı açıklamalar, ‘yeni bir çözüm süreci’ tartışmalarına yol açarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli’yi destekler nitelikte bir açıklama yaptı. Toplumun genelinin temkinli yaklaştığı sürece ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Baş danışmanı Mehmet Uçum, yapılan açıklamaların tekrardan bir çözüm süreci olarak değerlendirmediğini açıklarken, Al Monitor’den Amberin Zaman konuya ilişkin yaptığı görüşmeleri haberleştirdi.

Zaman, ‘Hükümetin Kürt dosyasını yakından bilen üç kaynak’a dayandırdığı haberinde “Hükümet ile Öcalan arasında fiili müzakerelerin yeniden başlaması için istikşafi(anlaşmaya çalışma) görüşmelerin başladığını” yazdı.

Amberin Zaman’ın Al Monitor’deki haberi özetle şöyle:

Kaynaklardan ikisi Öcalan’ın son dönemde Irak’taki Kandil Dağları’nda bulunan PKK liderliğiyle doğrudan görüşmesine izin verildiğini söyledi.

Kaynaklardan biri, “Öcalan onlara silah bırakmayı tartışma zamanının geldiğini söyledi” dedi.

‘Öcalan sinirlenip telefonu kapattı’

Kaynaklardan biri, kendi geleceklerine nasıl karar vereceklerini sorduklarında Öcalan’ın sinirlenerek telefonu kapattığını söyledi. İkinci kaynak, iddia edilen görüşmenin sorunsuz geçmediğini söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Al-Monitor Irak’taki PKK kaynaklarıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçti. Diğerleri gibi özgürce konuşabilmek için adının açıklanmasını istemeyen kaynaklardan biri “Yeni bir barış sürecinin başladığını söyleyebiliriz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amberin Zaman’dan ‘Çözüm Süreci’ iddiası: Ankara Öcalan’la, Öcalan Kandil’le görüşüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir