1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ankara kulislerinde görevden alınacak bakan isimleri konuşuluyor

Ankara kulislerinde görevden alınacak bakan isimleri konuşuluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hareketli olan Ankara kulisleri, bakanlık görevinden alınacak 4 bakanın ismi konuşuluyor. Başka bakanların da görevden alınabileceği konuşulurken, özellikle 4 bakanın görevden alınmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bu bakanlar arasında Yusuf Tekin’in de olduğu kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Özellikle ekonomik alanda yaşanan tıkanma ve tarihin en ciddi ekonomik krizi ile karşı karşıya bulunulması sonrasında hemen her alanda işlerin tıkanması sonrasında kimi bakanların görevden alınabileceği, hükümete yeni isimlerin ekleneceği konuşuluyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın aktardığı bilgilere göre, kabinede değişeceği konuşulan en az dört bakan var. Bu isimler arasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bulunuyor. Tekin’in parti teşkilatı ve milletvekilleri tarafından eleştirildiği belirtiliyor. Zaman zaman Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da listeye dahil edildiği, ancak bu isimlere haksızlık yapıldığı görüşü de mevcut.

Bakanlık görevlerine son verilecek isimlerin yerlerine kimlerin geleceğine ilişkin de henüz netleşen bir durumun olmadığı belirtiliyor. Kimi kaynaklar, Erdoğan ailesinin kimi üyelerinin hükümete dahil olabileceği belirtilirken, bu kapsamda netleşen bir şeyin olmadığı ifade ediliyor.

AKP’de Erdoğan’ın geleceği tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceği partiyi ikiye bölmüş durumda. Bir grup, Erdoğan’ın mutlaka bir kez daha aday olması gerektiğini savunuyor ve 2025 yılında yaşanabilecek küresel kaos senaryolarına dikkat çekiyor. Bu grup, Erdoğan’ın varlığının iç ve dış sorunların çözümü için çok önemli olduğunu düşünüyor.

Ancak bir diğer grup ise Erdoğan’ın mevcut şartlar altında seçimi kazanmasının zor olduğunu ve siyasetten zirvede ayrılmasının daha doğru olacağını savunuyor. Bu görüşe göre, partinin yeniden yapılanması Erdoğan’sız bir geleceğe göre planlanmalı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara kulislerinde görevden alınacak bakan isimleri konuşuluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir