1. Haberler
  2. Güncel
  3. Arıcılar Van ovasından yüksek kesimlere doğru göçe başladı

Arıcılar Van ovasından yüksek kesimlere doğru göçe başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık bir aydır Van Ovası’nda bulunan arıcılar, havaların ısınması ve bitkilerin sararmaya başlaması ile birlikte arıcılıkta son durak olan yüksek kesimlere doğru göçe başladılar.

Arıcılık bakımından oldukça verimli olan Van Ovası’nda bulunan arıcılar, yüksek kesimlere doğru göçe başladılar.

Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan’ın Serhat News’e özel olarak verdiği demeçte, uzunca bir zamandır Van Ovası’nda bulunduklarını, yaklaşık olarak bin 400 arıcının arılarının Van Ovası’na getirdiğini hatırlatarak, “Aracılarımız uzun bir kışlamadan sonra yavaş yavaş yüksek kesimlere doğru göçe hazırlanıyor” dedi.

Tandoğan, tam bir aydır Van ovası ve çevresinde bulunduklarını, Van ovası ve çevresinde bulunan ve arıcılıkta büyük bir öneme sahip olan çiçeklerin artık ömrünü tamamladığına dikkat çekerek, “Arılar gerekli gelişmeyi burada yaşadılar. Mevsim ortalaması ile beraber buradaki bitkilerde sararmaya başladı” dedi.

Yüksek kesimlere doğru göçe başladılar

Tandoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bu göç, bal alımında son durak olarak bilinen yüksek kesimlere doğru olacak ve bugün başlıyor. Bizim bu göçümüz yaklaşık bir hafta sürecek. Arıcılar, Van’ın Çatak, Başkale ve Bahçesaray ilçelerinin yüksek kesimlerine doru yola koyulacaklar. Gidecekleri yüksek kesimlerde ise tahminen üç ay kadar kalacaklar. Gideceğimiz bu son durakta ise bal hasadı yapılacak. Bal hasadı ile beraber tekrar Van ovasına geri dönüş sağlanacak ve ardından da balın merkezi olan son noktaya gidilecek. Bu akşam yaklaşık bin 400 işletmeden neredeyse tamamı bu şekilde göç etmektedir. Balcılık, öyle sanıldığı kolay ve zahmetsiz bir üretim değil. Her şeyden evvel zorlu bir coğrafyada doğa ile mücadele ediyoruz.”

Serhat  News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arıcılar Van ovasından yüksek kesimlere doğru göçe başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir