1. Haberler
  2. Güncel
  3. Avukatı açıkladı: Dilan Polat kaldığı yerden devam edecek

Avukatı açıkladı: Dilan Polat kaldığı yerden devam edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahliye edilen Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, “Şu anda o paylaşımların bir kısmına ilişkin tabii pişmanlıkları vardır. Ama yine fenomenliğine devam edecektir” dedi.

Kara para aklama, örgüt kurma, vergi kaçırma ve yasadışı bahis gibi suçlamalarla hakkında 40 yıl hapis cezası istenen Dilan Polat 19 Ağustos’ta tahliye edildi.

4 Kasım’da tutuklanan ve 9 aydan uzun süredir tutuklu halde olan fenomenin tahliyesi bir kesim tarafından olumlu karşılanırken bir kesim tarafından tepki aldı.

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, Radyo Sputnik’te yayınlanan Gün Ortası programına konuk oldu. Okan Aslan’ın sorularını yanıtlayan Horoz, Polat’ın tahliyesinin herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmadığını belirtti.

Avukat Horoz, Polat’ın tahliyesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Somut delillerin müvekkil Dilan Polat lehine değişmiş olma ihtimali dikkate alınarak tahliye kararı verildi. Dolayısıyla mevcut deliller dosya içeriği göz önünde bulundurularak tahliye kararı verildi. Yurt dışı çıkış yasağı dışında da herhangi bir adli tedbir kararı verilmedi.”

Engin Polat ve Dilan Polat cezaevine girdikten sonra lüks araçlarının polis arabası olduğuna dair tüm iddiaları da yalanlayan Horoz, “Dilan Polat’a ait hiçbir araç emniyet aracı yapılmadı” diyerek şunları söyledi:

‘TMSF’ye ait otoparkta tutuluyor’

“Bugüne kadar basına çıkan haberlere yönelik kısa kısa açıklamalar yapılmıştı ama gizlilik kararı kalktığı için burada açıklayayım: Dilan Polat şirket grubuna ait herhangi bir araç emniyet arabası yapılmadı. Sergilenen hiçbir araç onlara ait değil. Araçlara müsadere kararı verildi yani şu an sadece el koyma kararı var. TMSF’ye ait bir otoparkta tutuluyor. Bunların iadesi bizim önceliğimiz değil. Önceliğimiz müvekkillerin tahliyesi.”

‘Fenomenliğe devam edecek’

Müvekkilinin sosyal medya paylaşımlarından dolayı pişman olduğunu belirten Sevinç Horoz, Dilan Polat’ın fenomenliğe devam edeceğini de duyurdu:

“Keşke paylaşmasaydım dediği muhakkak bir şeyler vardır ama Dilan Polat kendi takipçilerine yönelik içerik üreten bir fenomen ve maalesef basında bu kısmı çok yer almadı ama bu içerikler daha önce defalarca başka fenomenler tarafından yapılmış içeriklerdi. Bunlar göz ardı edildi.

Sanki Dilan Polat bu hayatı insanların gözüne sokan, enflasyon sıkıntısı karşısında halktan farklı bir hayat yaşayan bir kimlikmiş gibi lanse edildi ama sosyal medya aslında böyle bir alan değil. Bunlar tamamen birbiriyle ilintili şeyler. Fenomen olmak bunu gerektiriyordu. Şu anda o paylaşımların bir kısmına ilişkin tabii pişmanlıkları vardır. Ama yine fenomenliğine devam edecektir.”

Tutuksuz yargılama kararı üzerine, kendi evine gidemeyen Dilan Polat dışardaki ilk gecesini ablası Sıla Doğu’nun yanında çocuklarıyla geçirmişti.

Tahliyesinin ardından da ilk gün kocası Engin Polat’ı görmeye gitmişti.

Ne olmuştu?

1 Kasım 2023’te İstanbul merkezli 6 ilde başlayan ve ilerleyen günlerde de devam eden operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16’sı tutuklanmış, 27 şirkete kayyım atanmıştı.

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe’nin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine hükmetmiş, diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukatı açıkladı: Dilan Polat kaldığı yerden devam edecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir