1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bahçeli’nin DEM Parti çıkışına Erdoğan’dan destek

Bahçeli’nin DEM Parti çıkışına Erdoğan’dan destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biranda gündemi değiştiren Bahçeli’nin Dem parti çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek geldi. Erdoğan, “85 milyonun kardeşliği adına çok anlamlı buluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleriyle tokalaşması sonrası yaptığı açıklamaya değinen Erdoğan, “Biz yeni yasama yılında siyasette artık farklı bir söylem görmeyi istiyoruz. Daha fazla uzlaşıya ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Milletimiz için hiçbir diyalogdan kaçınmayız. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklamaları 85 milyonun kardeşliği adına çok anlamlı buluyorum. Cumhur İttifakı’nın uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz” dedi.

İsrail tehdidine ilişkin Erdoğan, “Gazze’deki katliamın manevi ve maddi faturası kabarıyor. Ülkemizi bölgesel gerilimlerden uzak tuttuk, yangına benzin dökenlerden değil söndürenlerden olduk. Netanyahu ve cinayet şebekesi çok tehlikeli bir maceraya atılmaktadır. Nihai hedefin neresi olduğunu çok net görüyoruz. Güvenliğimizden taviz vermeyiz. Vadedilmiş topraklar hezeyanının sonu hüsrandır. İsrail bir Siyonist terör örgütüdür. Gazze kasabı Siyonist Netanyahu’nun ABD kongresine davet edilmesini tarih asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’e tepki

Meclis’te yapılan kapalı oturum sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamaya tepki gösteren Erdoğan, “Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. Tüm bölge ateş çemberinden geçiyor, Sayın Özel’den daha olgun bir tavır beklerdik. Varsın onlar hayal dünyalarında yaşamaya devam etsin, biz Türkiye’nin güvenliğinden taviz vermemeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal medya ve anayasa tartışması

Konuşmasının devamında sosyal medya ve anayasa tartışmalarına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Polisimizin şehit edilmesi ve vahşi cinayetler haklı tepkiye yol açmıştır. Kriminal tiplerin ellerini kollarını sallayarak gezmesi bizi de rahatsız ediyor. Emniyette ve adalette sıkıntı varsa neşteri vurup çözümü sağlayacağız. İnsanlarımızın sokakta evinde iş yerine hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle yaşamasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bazı önemli adımlar atmaya karar verdik. Suçu önlemeden suçla ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslah sistemimize, nerede boşluk varsa mutlaka hal yoluna koyacağız. Milletimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. Onlarca suç kaydı olanlar aramızda serbest dolaşamayacak. Suçluların tutuklanması kolaylaştırılacak. 6 yıldan az ceza alanların cezaevine girmeden hayatını geçirmesi de infiale neden oluyor.

İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Son olarak İstanbul Sözleşmesi’ne değinen Erdoğan, “Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur. Sosyal ve ekonomik hayata katılan tüm kadınlarımız bizim çabalarımızın şahididir. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadın haklarına en ufak bir menfi etkisi olmamıştır” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli’nin DEM Parti çıkışına Erdoğan’dan destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir