1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bakırhan ve Hatimoğulları’ndan Rojin açıklaması: Takipçisi olacağız

Bakırhan ve Hatimoğulları’ndan Rojin açıklaması: Takipçisi olacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da YYÜ kampüsünde kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulan Rojin Kabaiş için açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Kabaiş’in ölümünün aydınlatılması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğlları sosyal medya hesaplarından Rojin’e ilişkin paylaşım yaptılar.

Rojin Kabaiş’in ölümünün şüpheli olduğuna dikkat çeken Hatimoğulları, “Kabaiş’in ölümünün en ince detayına kadar araştırılması ve aydınlatılması için sürecin takipçisi olacağız” dedi.

‘İktidarın kadın düşmanı politikaları kadınları öldürüyor’

Hatimoğulları açıklamasında şunları ifade etti:

“Narin’in, İlkbal’in, Ayşenur’un yasını tutarken; bugün Rojin’i de kaybettiğimizin haberini aldık… Çok üzgünüm, çok öfkeliyim…

Biz kadınlar; Rojin’in ölümünün “şüpheli” denilerek geçiştirilmesine, akıbetinin belirsiz bırakılmasına izin vermeyeceğiz. “Şüpheli” kadın ölümü yoktur. Kadın cinayetleri politiktir. Ve iktidarın kadın düşmanı politikaları kadınları öldürüyor!

#RojinKabaiş’in ölümünün en ince detayına kadar araştırılması ve aydınlatılması için sürecin takipçisi olacağız.”

‘Bu karanlık düzen böyle gitmez’

Bakırhan ise açıklamasında Meclis’i göreve çağırarak şunları şöyledi:

“18 günden sonra bulunan Rojin Kabaiş’i kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kendisine rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Hemen her gün bir kadın arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Rojin’in katillerini bulma mücadelemizi sürdüreceğiz.

Katillerin yaşamlarımızı çaldığı bu karanlık düzen böyle gitmez. TBMM’yi acil bir şekilde göreve çağırıyoruz. Kadın katliamlarına ve suç düzenine çözüm bulamayan Meclis kendi varlığını inkar eder.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakırhan ve Hatimoğulları’ndan Rojin açıklaması: Takipçisi olacağız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir