1. Haberler
  2. Güncel
  3. Çaldıran’da ‘Halk Lokantası’ heyecanı

Çaldıran’da ‘Halk Lokantası’ heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkın alım gücünün düşük olmasını göz önünde bulunduran Çaldıran Belediyesi, insanların ucuz yemek yiyebilecekleri “Halk Lokantası”nı açmak için kolları sıvadı.

Çaldıran’da belediye eşbaşkanları, önemli bir hizmete daha imza atmak için son hazırlıklarını yapmaya başladılar.

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon ilçede zaten düşük olan alım gücünü daha da düşürdü. Bunu gözeten Çaldıran Belediyesi eşbaşkanları Hatice Atabay Gündoğdu ve Fettah Hasçelik, yurttaşların ucuz yemek yiyebilmeleri için girişimde bulunarak son hazırlıkları yapılan halk lokantasını açmaya hazırlanıyorlar.

Konuya ilişkin Serhat News’e açıklamalarda bulunan belediye eşbaşkanları Atabay ve Hasçelik, genel anlamda tüm Çaldıranlıları düşünerek böylesi bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini kaydederek, “Ama daha da ötesi var. Köylerden gelen kadınlar ve çocuklar var. İnsanların alım güçleri çok düşük. Birkaç kişilik bir ailenin dışarıda yemek yemesi bin lirayı aşabiliyor, bundan dolayı da insanlar bazen aç kalabiliyorlar. Bir de öğrencilerimiz var. Tüm bunları düşünerek halk lokantası projemiz için gerekli çalışmalarımızı başlattık, inşallah yakında faaliyete geçireceğiz” açıklamasını yaptılar.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden sonra kendilerinin de böylesi bir çalışmayı hayata geçirecekleri için son derece mutlu olduklarını söyleyen eşbaşkanları, “İlk etapta 600 kişilik yemek çıkartmayı hedefliyoruz. Fiyat konusunda daha net karar vermedik, ancak insanlarımızın bütçelerini fazla zorlamayacak nitelikte bir fiyat olur, şuan için fiyat çalışmamız devam ediyor. Bu anlamda şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da önceliğimiz halkımızın öncelikleri olacaktır” ifadelerini kullandılar. Çaldıran’da ‘Halk Lokantası’ heyecanı - HALK LOKANTASI 1 Çaldıran’da ‘Halk Lokantası’ heyecanı - HALK LOKANTASI 2

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çaldıran’da ‘Halk Lokantası’ heyecanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir