1. Haberler
  2. Tüm Haberler
  3. CHP’de 2 İlçe başkanı görevden alındı

CHP’de 2 İlçe başkanı görevden alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Olağan Kurultay öncesinde mahalle delege seçimleri devam ederken, Diyarbakır’da önemli bir gelişme yaşandı.

14 Mayıs seçimlerinde 21 yıl sonra Diyarbakır’dan vekil çıkaran CHP Diyarbakır İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız oldukları iddiasıyla Bismil, Ergani, Lice ve Bağlar İlçe Başkanlarının görevden alınması için genel merkeze yazı yazdı.

İki başkan görevden alındı

İl örgütünün talebini değerlendiren CHP MYK’sı Lice İlçe Başkanı İzzet Zengin ile Ergani İlçe Başkanı Veysel Özeren’i ‘seçimlerde’ başarısız oldukları iddiasıyla görevden aldı. CHP MYK’sı Bağlar ve Bismil İlçe Başkanlarıyla ilgili ise kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

‘CHP’de koltuk savaşı başladı’

Görevden alınan CHP Ergani İlçe Başkanı Veysel Özeren Amida Haber’e konuştu. Partideki kongre süreci nedeniyle görevden alındıklarını dile getiren Özeren, “CHP İl Başkanı kendine muhalif gördüğü İlçe başkanlarını görevden alıyor. Çünkü önümüzde hem kongreler hem de Kurultay süreci var. İl başkanı seçimlerde rahat seçilebilmek için kendine muhalif gördüklerini bu şekilde devre dışı bırakıyor. İl Başkanı 7-8 aydır bizle uğraşıyordu. Görevden alınmamızda CHP Diyarbakır Milletvekili Sezginin Tanrıkulu’nun da katkısı vardı. Çünkü Kurultay delegeleri onlar için önemli. Kim ne kadar kurultay delegesi aldıysa onun üzerinden hesap yapacaklar. Herkes kendini sağlama için bu yola başvuruyorlar. CHP’de koltuk savaşı başladı” şeklinde konuştu.

Öte yandan CHP Yenişehir İlçe Başkanı ise bir süre önce istifa ettiği öğrenildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’de 2 İlçe başkanı görevden alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir