1. Haberler
  2. Güncel
  3. Çöplüktü, Van’ın en güzel ve en gözde yeri oldu

Çöplüktü, Van’ın en güzel ve en gözde yeri oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Gevaş ilçesi, Akdamar mahallesinde daha önce çöplük alanı olarak kullanılan yer, belediye tarafından çöplerden arındırılarak yeşil alana dönüştürüldü. Yeşil alana dönüştürülen yer kentin en gözde ve güzel mekanları arasındaki yerini aldı.

Van’an Gevaş ilçesi Akdamar Mahallesi’nde daha önce ilçenin çöplük alanı olarak kullanılan yer, Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı’nın Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı döneminde çöplerden temizlenerek yeşil alana dönüştürülmüştü.

Öncesinden çöplük alanı olarak kullanılan yer, ulusal medyada da yer almış ve büyük tepkilere konu olmuştu. Çöplüktü, Van’ın en güzel ve en gözde yeri oldu - gevas coplugu 2

Yapılan belediye seçimlerinden sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı’nın Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilmesi sonrasında söz konusu alan çöplerden arındırıldı. Sonrasında yeşillendirme çalışmalarının başlatıldığı alanda, ceviz fidanları dikildi. Ağaçların büyüdüğü mekan, Van’ın en gözde ve güzel mekanları arasında yer alıyor.

Deniz ve Akdamar adası manzaralı olan yer, muhteşem güzelliği ile göz kamaştırıyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çöplüktü, Van’ın en güzel ve en gözde yeri oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    20 Ağustos 2024, 23:41

    Bizim gevaş çok güzel biraz daha sahip çıksalar Marmaris. Bodrumu bile
    çeşmeyi bile aratmazlar

    Cevapla
  2. Avatar
    20 Ağustos 2024, 20:51

    Ellerine sağlık Van için ilke için dünya için güzel bir şey olmuş..emegi geçenlerden Allah razı olsun..lakin Vanın en gözde güzel yeri derken abartı olmuş..herkes biliyor ki..Van ın en gözde yeri Edremit ilçesi…yeşil ve mavi ile iç içe ve sehir merkezine en yakın ilçe hava alanına ve diğer önemli noktalara yakınlığı…izmirde çeşme ne ise vanda Edremit..gördük dolaştık biliyoruz…❤️

    Cevapla