1. Haberler
  2. Güncel
  3. DEM Parti Van’da vizyon projelerini açıkladı: Şeffaf ve demokratik belediyecilik

DEM Parti Van’da vizyon projelerini açıkladı: Şeffaf ve demokratik belediyecilik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, kentte dair hazırladıkları projeleri açıkladı. Eşbaşkanlar, tarımdan, hayvancılığa, gençlik projelerinde kadın projelerine çok önemli konulardan vizyon projeleri açıkladı.

 

Bir otelde düzenlenen toplantı ile kentteki sorunları sıraladı, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Toplantıya DEM Parti ilçe belediye eşbaşkan adayları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Eşbaşkan adayları, 8 yıla yakın bir süredir devam eden kayyım uygulamalarının kentte yarattığı tahribatları hatırlattı. Ardından ekoloji, ulaşım, turizm, sağlık, imar, kültür sanat, anadil, deprem riski, kadın, genç ve engellilere dönük projelerini 13 başlık altında kamuoyuna duyurdu. Eşbaşkan adayları, işsizlik ve yoksullukla da mücadele edeceklerini söyledi. Eşbaşkan adayları; Konutvan projesi, Otogar, Şehir stadı, Sebze ve Meyve Hali, Teleferik şeklinde beş ayrı vizyon projesini de açıkladı.  İlk olarak sahneye çıkan DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, yerel yönetimde amaçlarını eşit bir temsiliyetle yönetmek olduğunu söyledi. Yerel halkı katacakları bir belediyecilik anlayışı yürüteceklerini de belirten Kurt, katılım sağlayanlara teşekkür etti. Kurt’un konuşmasından sonra kentte yapılan çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Sinevizyon gösteriminden sonra DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, kürsüye çıkarak projelerini açıkladı.  İlk olarak söz alan Neslihan Şedal, nasıl bir yerel yönetim anlayışı olduklarını açıklayarak, eşit yerel yönetim  mesajını verdi. Şedal’dan sonra Abdullah Zeydan yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

Selamlamadan sonra eşbaşkanlar  13 başlık altında hazırladıkları projeleri sinevizyon eşliğinde açıkladılar.

 

İşte Belediye Eş Başkanların Van kenti için hayata geçirmek istediği projeler:

 

Kadına dönük projeler

 

 

Eşbaşkanlar, kadına dönük projeleri şöyle sıraladı; “Spor kompleksleri, Kadın kültür ve sanat evleri, Kadın spor kompleksleri , Jinkart uygulaması, Üniversiteli genç kadınlar için yurt projesi, Kadın semt pazarları projesi, Kadınlar için haftanın bir günü ücretsiz ulaşım uygulaması, Özgür kadın köyleri projesi , Üniversiteli genç kadınlara burs, Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilk adım istasyonları, Çok dilli alo şiddet hattı, Gezici sağlık hizmeti, Kadın eserleri kütüphaneleri ,  Kadın akademileri ve Kadın hafıza merkezleri projesi. “

DEM Parti Van’da vizyon projelerini açıkladı: Şeffaf ve demokratik belediyecilik - DEM Parti Vanda vizyon projelerini acikladi Seffaf ve demokratik 1belediyecilik

Tarım ve hayvancılığa ilişkin projeler

 

Modern tarımsal ekipman parkı projesi, Yerli tohum bankası projesi, Çiftçilere teknik eğitim desteği Projesi , Tarım ve hayvancılık kooperatifleri projesi, Hayvansal ürün işletme tesisleri projesi, Kent bostanları ve organik tarımı projesi, Tıbbi ve aromatik bitki üretimini destekleme projesi , Endemik türleri koruma projesi,

 

 

Gençler ve çocuklara dönük projeler

 

Çocuk Politikaları Daire Başkanlığı kurulması, Anadilde gündüz bakım evi ve kreşlerin açılması, Çocuklara yönelik kültürel sanatsal ve sportif faaliyetleri ücretsiz sağlanması,Çocuklara eğitim, beslenme ve ulaşım konularında destek verilmesi, Koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlanması, çocuk yoksulluğuyla mücadele için temel gelir güvencesinin sağlanması, Ücretsiz sağlık, barınma, ulaşım gibi hakların güvence altına alınması için çalışmalar,  Yaygınlaşan madde bağımlılığı ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi, Mesleki eğitimler ile gençlerin iş hayatına katılımını sağlanarak, gençlere eğitim burs desteği sunulması,  Öğrencilere ulaşım, barınma ve gıda desteği, etüt merkezlerinin niteliklerinin arttırılması, Üniversiteye kayıt için gelen gençlere kayıt süresince şehir içi ulaşım ve barınma desteğinin sunulması.

 

 

 

Ulaşım sorununa dair çözüm önerileri

 

 

Ulaşım Master Planı hazırlanması, alternatif güzergahlar, hafif raylı sistemler, katlı ve asansörlü otoparklar ile otopark projesi, Wan-Miks yolunun güvenli hale getirilmesine dönük çalışmalar, bisiklet temin istasyonları ve bisiklet yollarının hayata geçirilmesi.

 

 

Yaşlılar ve engellilere yönelik projeler

 

Mobil sağlık hizmetleri projesi, Gelir desteği  projesi, Bilge evleri ve hafıza aktarma projesi, Hobi atölyeleri, Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri projesi, Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulması, Engellilerin çalışma hayatına katılımının sağlanmasına dönük projeler, İhtiyaç sahibi engellilere tıbbi medikal malzeme ve temel yurttaşlık gelir desteği projesi, İhtiyaç sahibi engellilere tıbbi medikal malzeme ve temel yurttaşlık gelir desteği projesi, Engelliler için  erişilebilir bir kent projesi , Engelsiz kadın yaşam merkezi projesi, İşaret dili tercümanı istihdamı .

 

 

Yoksullukla mücadele ile ilgili atılacak adımlar

 

 

Derin yoksulluk mücadele biriminin kurulması, kentin yoksulluk haritasını bilimsel verilerin hazırlanması,  Gıda bankaları kurarak dar gelirli ailelere destek sağlanması, Dar gelirli yurttaşlardan 15 metreküpe kadar su bedeli alınmaması, Halk ekmek uygulaması, Mobil sağlık araçlarıyla ağız ve diş sağlığı ile genel sağlık taramalarının yapılması.

DEM Parti Van’da vizyon projelerini açıkladı: Şeffaf ve demokratik belediyecilik - Neslihan Sadal

 

Deprem hazırlık ve afetlerle mücadele

 

Afet koordinasyon ve kriz yönetim merkezinin kurulması ,Afet acil toplanma ve barınma alanlarının yapılması, Van gölü havzası ve çevre illerde gönüllü ekipler oluşturarak acil durumlarda profesyonel destek sağlanması, Eğitim ve tatbikatlar ile yurttaşları olası afetlere hazırlanması, deprem önlemleri kapsamında riskli yapıların tespitinin yapılması, Kent modern, yaşanabilir, ekolojik bir imara kavuşturma ve kısa orta ve uzun vadeli imar planlaması.

 

 

Kültür ve sanat alanındaki projeler

 

 

Kültür ve sanat kompleksi, Kültür sanat ve turizm festivalleri, Şehir tiyatrosu, Yaşar Kemal Kent Müzesi, Dengbêj akademisi ve müzesi, Gezici tiyatro ekibi, Gastronomi okulu, Yerel el sanatlarının geliştirilmesi ve yerel sanatçıların desteklenmesi, Kültür doğa ve turizm rotaları, Kamp ve karavan turizmini yaygınlaştırılması, Mavi bayraklı plajların sayısını arttırılması, kaplıcalar ile sağlık turizmini, bilişim teknolojileri alanında eğitim kurslarının açılması.

 

 

Bilişim alanındaki projeler

 

Eğitim Kursları, yapay zeka ve veri bilimi robotik kodlama programlama dilleri dijital pazarlama, Grafik tasarım ve Bilgisayar ağları ve güvenli kursları, Bilgisayar donanım eğitimi desteği projesi ,

 

 

DEM Parti Van’da vizyon projelerini açıkladı: Şeffaf ve demokratik belediyecilik - Abdullah Zeydan

Ekoloji ve çevre

 

Van gölü havzasının korunması ve yönetimi projesi, Sulak alanlar, doğal sit alanları ve özel çevre koruma bölgelerinin tahribatını önlemeye dönük projeler, Yeşil alanları arttırma çalışmaları, Yenilenebilir Enerji projesi, Ekolojik toplu taşıma seçenekleri ile kentin hava kirliliğini önlemeye dönük projeler, Çöp toplanma alanlarının ıslahı projesi, Sıfır atık projesi, Van Gölü Havzası’ndaki taş ocakları ve madencilik faaliyetlerinin önüne geçilmesi.

 

 

5 ayrı vizyon projesi de açıklandı

 

İşsizlik ve yoksullukla da mücadele edeceklerini söyleyen eşbaşkan adayları; Konutvan projesi, Modern otogar tesisi, 30 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu, yeni sebze ve meyve hali, Seyir Teleferiği projesi şeklindeki 5 ayrı vizyon projesi de açıkladı.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Van’da vizyon projelerini açıkladı: Şeffaf ve demokratik belediyecilik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir