1. Haberler
  2. Güncel
  3. DEM Partili belediye başkanın AKP geçmesine tepki gösterip istifa etti

DEM Partili belediye başkanın AKP geçmesine tepki gösterip istifa etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birecik’te DEM Parti’den belediye başkanı seçildikten sonra istifa eden Mehmet Begit’in AKP’ye geçmesine tepki gösteren AKP’li Belediye Meclis üyesi Abdulkadir Kurt, partisinden istifa etti.

Birecik Belediyesi AKP 2’nci sıra Meclis üyesi Abdulkadir Kurt, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) seçildikten sonra 29 Nisan’da istifa eden ve dün AKP’ye geçen Belediye Başkanı Mehmet Begit’in partisi tarafından kabul edilmesine tepki göstererek AKP’den istifa etti.

Begit’i kabul eden partisine kızdı

Sanal medya hesabından paylaştığı video ile istifa ettiğini duyuran Kurt, 31 Mart yerel seçimlerde Birecik’te DEM Parti’nin yaklaşık 11 bin oy farkı ile seçimi kazandığını hatırlattı. Halkın iradesine saygı gösterilmesinin zorunlu olduğunun altını çizen Kurt, “Kimse bu hakkı gasp edemez. Mehmet Begit, seçimlerden 20 gün sonra 22 bin insanın iradesini gasp ederek DEM Parti’den istifa etmiştir. Bu zat ülkemizin milli değerleri üzerinden algı yaratıp kirli rant hayalleri kurmaktadır. Ne yazık ki bu hayalleri karşılıksız kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Begit’in dün AKP’ye geçtiğini hatırlatan Kurt, paylaşımında, “AKP son dönemde bu tarz kişiler yüzünden oy kaybına uğramıştır. Bunu son seçimde net gördük. Yanlışlardan ders çıkarmak yerine yanlışlar ile devam etmekteyiz. Bu sebepten dolayı bayrak siyaseti yapıp, halkın iradesini yok sayan bu tür insanlar ile aynı çatı altında bulunmayacağım. 2’nci sıra olarak seçildiğim AKP Meclis üyeliğinden istifa ediyorum ve bağımsız olarak bu süreçte devam edeceğim” dedi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partili belediye başkanın AKP geçmesine tepki gösterip istifa etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir