1. Haberler
  2. Güncel
  3. Diyarbakır Barosu meydana gelen yangına ilişkin suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır Barosu meydana gelen yangına ilişkin suç duyurusunda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır ve Mardin arasındaki bölgede meydana gelen yangının çıkış nedeni ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin soruşturma yapılması için Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle, elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu başlayan ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi yönüne doğru yayılan yangın kontrol altına alındı. Beş kişinin öldüğü yangında 10’u ağır 44 kişi etkilendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının ‘anız’ yakılması nedeniyle çıktığını belirtmişti. Mezopotamya Ajansı’na konuşan köylüler ise elektrik tellerinin kıvılcımları nedeniyle yangın çıktığını belirterek “Bu yangının sorumlusu DEDAŞ’tır” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamasının ardından Diyarbakır Barosu da ‘yangına müdahalede geç kalındı’ iddiası sonrası Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddiaları

Diyarbakır Barosu’nun Resmi X hesabından yapılan açıklamada, soruşturmanın takipçisi olunacağı ifade edilerek, “Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda şu ana kadar yapılan resmi açıklamalara göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 29 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla ‘Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme’ (TCK md. 82/1-c), ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi’ (TCK md. 170) ‘Görevi Kasten Kötüye Kullanma’ (TCK md. 170) suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

https://x.com/Diyarbakirbaro/status/1804068495560155249

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır Barosu meydana gelen yangına ilişkin suç duyurusunda bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir