1. Haberler
  2. Güncel
  3. Diyarbakır – Mardin arasında çıkan yangın yerleşim yerine sıçradı: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır – Mardin arasında çıkan yangın yerleşim yerine sıçradı: Ölü ve yaralılar var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mazıdağ ile Çınar ilçeleri arasındaki bölgede çıkan yangın büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesi ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesi arasındaki bölgede bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Yangının büyümesi üzerine köylüler evlerini terk ederken yaşamını yitirenlerin ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Yangının büyümesi nedeniyle bölgede bulunan yurttaşların büyük bir tehdit ile karşı karşıya bulundukları öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, “Durum çok kötü. Kaymakama Valiye haber verdik ve helikopter istedik. Ancak hala gönderilmiş değil. İtfaiye ekipleri ile yangına müdahale edilemiyor. İtfaiye yetersiz kalıyor. Bir an önce helikopterle müdahale edilmesi gerekiyor. Orada insanlar yanıyor” dedi.

‘Havadan müdahale edilsin’ çağrısı

Mardin’deki tüm itfaiye ve ambulanslar bölgeye sevk edilirken, araçların yetersiz kalması nedeniyle Diyarbakır’dan da takviye araç sağlandığı belirtildi. Havadan henüz bir müdahale yapılmazken Çınar Belediye Eşbaşkanı Semra Akyüz,  yangının büyük olduğunu, ölü ve yaralıların olduğunu belirterek, “Yangının karadan müdahalesi zor. Biran önce havadan müdahale edilmesi gerekiyor” çağrısı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kriz yönetimi oluşturuldu

Öte taraftan meydana gelen yangın sonrasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun başkanlığında kriz yönetimi oluşturuldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin görev alanında bulunan bölgede yangın kontrol altında alındı. Soğutma çalışması sürüyor.  Bölgede hali hazırda 5 yangın söndürme aracı ve 15 personel soğutma çalışmalarını sürdürüyor.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yangını sürdüğü bölgeye de 10 yangın söndürme aracı takviye etti.

Şuana kadar ölü ve yaralı sayısı konusunda net bilgiye ulaşılamadı. Yangın Mardin’e doğru devam ediyor.

Mardin’in Mazidağı Belediyesi’nde de kriz merkezi oluşturuldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır – Mardin arasında çıkan yangın yerleşim yerine sıçradı: Ölü ve yaralılar var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir