1. Haberler
  2. Güncel
  3. Diyarbakır ve Şırnak Barosu’ndan ırkçı paylaşımlara suç duyurusu

Diyarbakır ve Şırnak Barosu’ndan ırkçı paylaşımlara suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır ve Şırnak Barosu, Mardin ve Diyarbakır arasında çıkan yangına dair sanal medya hesaplarında ırkçı paylaşımlarda bulunan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangın sonrası birçok şahıs sanal medya hesapları üzerinden ırkçı paylaşımlarda bulundu. Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama” gerekçesiyle ırkçı paylaşım yapan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunda “(…) bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından yangından etkilenen yurttaşlara ilişkin hakaret içerir paylaşımlarda bulunulmuştur. Paylaşım içerikleri incelendiğinde, yangından zarar gören yurttaşlara yönelik nefret ve hakaret içerdiği, Kürt kimliğine yönelik düşmanca bir tavır takınıldığı, ötekileştirici söylemlerde bulunulduğu görülmektedir” denildi.

Şırnak Barosu da suç duyurusunda bulundu

Baro söz konusu paylaşımları da savcılığa sundu.

Mardin’in Mazıdağ ı ilçesi ile Diyarbakır’ın Çınar ilçelerinin kırsal mahallelerinde meydana gelen yangın sonrası ırkçı paylaşımlarda bulunan şahıslar hakkında suç duyuruları yapıldı.

Şırnak Barosu, Ankara Barosuna kayıtlı Avk. Servet Batuhan Bilgin hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Baro ayrıca, Ankara Barosuna söz konusu şahıs hakkında disiplin işlemlerinin başlatılması için şikayette bulunduğunu belirtti.(MA)

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır ve Şırnak Barosu’ndan ırkçı paylaşımlara suç duyurusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir