1. Haberler
  2. Dünya
  3. Dünyanın En Pahalı Pasaportunda Türkiye Kaçıncı Sırada?

Dünyanın En Pahalı Pasaportunda Türkiye Kaçıncı Sırada?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkelerin kimliği niteliğinde olan pasaportların sahip olduğu değer büyük bir önem taşıyor. Yurt dışı seyahatler için olmazsa olmaz niteliğinde olan pasaportların bedeli merak konusu olurken, dünyanın en pahalı pasaportları sıralamasında Türkiye’nin yeri merak konusu oldu. Türkiye’de pasaport almanın maliyeti bugünkü kurla 268 dolara denk geliyor. Türkiye, en pahalı pasaportlar listesinde kaçıncı sırada?

SERHAT NEWS – Pasaport fiyatlarının en yüksek olduğu ülkeler belli oldu. En fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan ülkeleri ve güçlü pasaportları listeleyen Henley Pasaport Endeksi’nde 118 ülkeye vizesiz erişimle listenin 54. sırasında yer alan Türkiye’nin pasaport fiyatı merak ediliyor.

Sözcü’nün haberine göre Türkiye, dünyanın en pahalı pasaportları listesinde bu yıl ilk sıraya yükseldi. Türkiye’de 10 yıllık pasaport almanın maliyeti şu an 8 bin 623,30 TL. Bu rakam, 1 Ocak 2024 kuruyla 292,4 dolara, bugünkü kurla 268 dolara denk geliyor.

Dünyanın en pahalı pasaportları listesinde ikinci sırada Meksika bulunuyor. 10 yıllık Meksika pasaportunun maliyeti 234 dolar seviyesinde bulunuyor. Dünyanın en güçlü 23. pasaportu olan Meksika pasaportuyla 161 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor.

Dünyanın en pahalı üçüncü pasaportu ise 228 dolarla Avustralya’da. Dünyanın en güçlü 5. pasaportu olan Avustralya pasaportuyla 190 ülkeye vizesiz seyahat mümkün.

Dördüncü sırada ise 167 dolarla ABD pasaportu yer alıyor. Dünyanın en güçlü 6. pasaportu olan ABD pasaportuyla 189 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor.

Yeni Zelanda ise 128 dolarla dünyanın en pahalı beşinci pasaportu. Dünyanın en güçlü 5. pasaportu olan Yeni Zelanda pasaportuyla 190 ülkeye vizesiz seyahat mümkün.

10 yıllık pasaport maliyeti, Fransa’da 94 dolar, Almanya’da 41 dolar, İtalya’da 126 dolar, İspanya’da 33 dolar, Singapur’da 53 dolar ve Japonya’da 115 dolar seviyesinde bulunuyor.(HABER MERKEZİ)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın En Pahalı Pasaportunda Türkiye Kaçıncı Sırada?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir