1. Haberler
  2. Güncel
  3. Edremit Belediyesi hesap verdi!

Edremit Belediyesi hesap verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Edremit Belediyesi basın emekçileri ile bir araya gelerek ilk 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Programda konuşan belediye eşbaşkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, Van’daki belediyeler arasında en çok tahrip edilen belediyelerin başında Edremit Belediyesi’nin geldiğini, seçime bir ay kala özel bir bankadan belediye adına 50 milyon TL kredi çekildiğini ve kredi ödemesini seçimden hemen sonrasına ayarlandığını ifade ettiler.

Van’ın Edremit Belediyesi kentteki basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Edremit Seyirtepe Terası’nda gerçekleşen buluşmaya çok sayıda yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcisi ile belediye Eş başkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi katıldı.

Eşbaşkan Koç: Nelerle mücadele ettiğimizi anlatacağız

Toplantının açılış konuşmasını yapan belediye Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, basın emekçileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Koç, “Altı aylık süre zarfından sonra sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyeye ne zorluklarla geldiğimizi, nelerle mücadele ettiğimizi, 6 ayda neler yaptığımızı ve bazı çalışmaları sizlere anlatacağız” diye konuştu.

Eşbaşkan Komi: 14 Belediye arasında en çok tahrip edilen belediyelerden

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Cemil Komi, propagandadan çok dertlerini anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediklerini söyledi. Zor şartlarda hizmet ürettiklerini kaydeden Komi, “6 altı ayda yaptığımız çalışmaların bize göre bir kadir kıymeti var. Çünkü ne kadar zor şartlarda hizmet ürettiğimizi gösteriyor. Belediyeyi devraldığımızda belediyenin borçlarını basın yoluyla anlattık. Edremit Belediyesi sistematik olarak 14 belediye arasında en çok tahrip edilen belediyelerden. Edremit diğer ilçelerden biraz farklı. Herkesin aklına refah seviyesi yüksek bir kent gelir ama diğer taraftan Süphan, Selahattin Eyyübi, Kurubaş mahalleleri gibi Van’ın en yoksul mahallelerinin olduğu bir ilçe. Buralar, yıllardır hizmetten mahrum bırakılan kesimler. İlk aylarda personel maaşlarının veremez durumdaydık. “ diye konuştu.

‘Seçime 1 ay kala 50 milyon TL kredi çekilmiş’

Komi, önceki dönemde yapılan borçlanmalara dikkat çektiği konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Seçime 1 ay kala 50 milyon TL kredi çekilmiş ve bunun bize faizlerle beraber maliyeti 104 milyon TL. Kredilere ödediğimiz para buranın alt yapısına harcayacağımız paraydı. Özel bankalarla görüşmemize rağmen kredi alamıyoruz. İller Bankası’ndan teminat mektubu alamıyoruz. En büyük sermayemiz içinden olduğumuz toplumsal yapının desteği. “

‘Önümüze engeller bırakılıyor’

Belediyeye dönük baskı ve engellemelere değinen Komi , “Belediye devlet kurumlarından biri. Devlet kurumları arasında bu kadar ayrımcılık yapılıyorsa burada problem var. ESEM’ler var mesela. Seçimlerden önce ‘DEM Parti geldiğinde ESEM’leri kapatacak öğrencileri yarı yolda bırakarak mağdur edecek’ diyerek propaganda yapıyorlardı. Bu projeyi sahiplendik ama geldiğimiz aşamada öğretmenlerin modüllerini kapatan, desteğini çeken ve defalarca talep etmemize rağmen geri dönüş yapmayan kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gerçekliği var. Önümüze engeller bırakıldı. Engelli insanların eğitim gördüğü Engelsiz Yaşam Merkezi’nin araçları çekildi. Burada da eğitmen modülleri kapatıldı. Kent merkezindeki Taş Bina, bizim olmamıza rağmen baskıyla elimizden alındı. SGK borçları, vergi borçları yine bizi zorluyor” sözleriyle devam etti.

Kendi öz kaynaklarını yaratmak için çalışmalara devam ettiklerini belirten Komi, Sahil Bandı, Şamran Kanalı gibi vizyon projeleri en kısa sürede hayata geçirecekleri bilgisi verdi.

Belediye 6 aylık çalışmaları anlatıldı

Eşbaşkanların konuşmasının ardından belediye çalışma ve faaliyetlerin anlatıldığı video sunumu yapıldı. Soru cevap kısmıyla devam eden toplantı kahvaltının ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Edremit Belediyesi hesap verdi! - edremit bselediyesi 2 Edremit Belediyesi hesap verdi! - edremit bselediyesi 4 Edremit Belediyesi hesap verdi! - edremit bselediyesi 5 Edremit Belediyesi hesap verdi! - edremit bselediyesi 1

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edremit Belediyesi hesap verdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir