1. Haberler
  2. Güncel
  3. Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği  

Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Belediyesi çocuklar için şenlik düzenledi. Süphan Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar birbirinden farklı etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.

 

Van’ın Edremit Belediyesi ilçedeki kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Süphan Mahallesi’nde şenlik düzenledi. Aryen Kültür’ün desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda çocuk ve ebeveyni katıldı. Şenlik kapsamında kukla, yüz boyama, ritim, drama ve sulu boya gibi birçok etkinlik yapıldı.

Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği   - Edremit Belediyesi1

Eşbaşkanlar Koç ve Komi etkinliğe katıldı

Edremit Belediyesi Eşbaşkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi ile Eşbaşkan yardımcısı Zana Karakaya da etkinliğe katılarak çocuklarla birebir ilgilendi. Çocuklarla birbirinden farklı oyunlar oynayan Eşbaşkanlar, yüz boyama etkinliğine katılarak çocukların yüzünü boyadı.

Eşbaşkan Koç: Anadilinde etkinliklerle çocukları mutlu etmeye çalışıyoruz

Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği   - Edremit Belediyesi

Etkinlik hakkında konuşan Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, anadilinde etkinliklerle çocukları mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi. Koç, “Yaklaşık beş aydır görev başındayız. Bir taraftan yol su gibi klasik belediyecilik hizmetlerimiz sürerken bir taraftan da kültürel ve sanatsal hizmetlerimize devam ediyoruz. Bugün Süphan Mahallesi’nde çocuklarla bir araya geldik. Anadilinde yaptığımız etkinliklerle çocukları mutlu etmenin peşinden koşuyoruz. Bu etkinlik son olmayacak. Edremit’in her mahallesinde, sokağında çocukların kalbine dokunacağız. İyi ki çocuklarımızla beraberiz. “ dedi.

Şenlik, Kürtçe halaylarla son buldu

Memnuniyetini dile getiren çocuklar ise bu yönlü etkinliklerin devam etmesini istedi. Keyifli anlar yaşayan çocuklar, hep bir ağızdan Kürtçe şarkılar seslendirerek Eşbaşkalarla halay çekti. Etkinlik, çekilen fotoğraflarla son buldu.

Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği   - Edremit Belediyesi 1    Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği   - Edremit1 Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği   - edremit3 Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği   - edremit4

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edremit Belediyesinden Kürtçe çocuk şenliği  
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir