1. Haberler
  2. Güncel
  3. Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Başkale’de: Me silavek da gelê xwe

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Başkale’de: Me silavek da gelê xwe

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal Başkale ilçesini ziyaret ederek esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaret sırasında belediyeyi ziyaret eden ardından da VASKİ’nin yaptığı içme suyu hattı çalışmalarını inceleyen Eşbaşkanlar, Başkale’nin sorunlarının çözümü için yoğun çaba içerisinde olduklarını dile getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan yoğun ilçe ziyaretleri devam ediyor. Şedal ve Zeydan, ziyaretlerin kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Başkale ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilk olarak ilçe esnafını ziyaret eden Eşbaşkanlar, esnafla bir araya gelerek, ihtiyaç ve beklentilerini not aldı. Eşbaşkan Zeydan ve Şedal daha sonra Başkale Belediyesi Eşbaşkanları Şengül Polat ve Feyzi Caner’i belediye binasında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Eşbaşkan Zeydan, il genelinde belediyelerdeki büyük tahribattan bahsederek, mazeret üretip hizmet etmemeyi düşünmediklerini ifade etti.

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Başkale’de: Me silavek da gelê xwe - Baskale belediye

Bütün imkansızlıklara rağmen halka layık hizmetler üreteceklerini ve ortak akılla hareket edeceklerini belirten Zeydan, “Bizim bir fikriyatımız var. Bizimle birlikte mücadele etme, birlikte üretme, ortak aklı, toplumsal aklı harekete geçirme, kentin dinamikleriyle kentte yaşayan herkesle mevcut sorunları konuşup da bunların çözümüne yönelik ortak bir tutum ortaya koyma, toplumsal akılla sorunların çözeceğiz. Bu açıdan biz kendimize güveniyoruz” dedi.

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Başkale’de: Me silavek da gelê xwe - Baskale ziyaret1 1

 

‘Başkale’deki sorunlara hakimiz’

 

Başkale’deki işsizliğin, yoksulluğun, halkın göçe mecbur bırakılması, ticaretin bitirilmesi ve sınır ticaretinin olmaması gibi konulara hakim olduklarını ifade eden Zeydan, şunları söyledi: “Üretim yok, çiftçi desteklenmiyor, yatırım yok. Dolayısıyla en fazla göç veren ilçelerimizden biri Başkale. Bu yönlü esnafımızın sorununu biliyoruz. Çiftçilerimizin, köylünün, halkın kendi toprağında kalması, burada üretmelerine katkıda bulunmak, burada yaşamalarını sağlamak ve burada zor günler geçiren esnafımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için gerekli adımları atacağız. Biz bunların hepsini Büyükşehir Belediyesi olarak Başkale Belediyesi ile birlikte hayata geçireceğiz. Yani orta ve uzun vadede burada özellikle gençlere istihdam yaratacak projelerimiz de olacak. Bununla birlikte burada yıllardır yapılmayan köy yolları altyapı, kanalizasyon, içme suyu… Bunlarla ilgili de hızlı bir şekilde fizibilite çalışmaları başlattık. Bu konuda da halkımıza layık hizmetler üreteceğiz. İlçemizi hak ettiği potansiyele getirmek ve burada halkımızın hak ettiği Refah içerisinde, ekonomik düzeyi yüksek, onurlu, özgür yaşam şartlarını halkımızın emrine sunmak konusunda biz de üstümüze düşen her şeyi yapacağız.”

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Başkale’de: Me silavek da gelê xwe - su baskale

‘Halkımız farkında, gereken sahiplenmeyi gösteriyor’

 

Hizmet atağı için halktan sabırlı olmalarını isteyen Zeydan, “Buradaki bütün sıkıntıları birlikte gidermek için elimizden gelen bütün gayreti seferber edeceğiz. Halkımız da sabırlı olsun. Yani bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Büyük bir tahribat var ve bugünlerde özellikle AKP’nin yarattığı bir algı var. DEM Partili belediyeler yönetemiyorlar, beceremiyorlar şeklinde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bizi halkımız içerisinde tartıştırmak, bizi halkımızla birbirimizden uzaklaştırma girişimleri var. Halkımız bunun farkında. Halkımız gereken sahiplenmeyi de gösteriyor. Bizim arkadaşlarımızın da buna duyarlılık göstermesi gerekiyorlar. Özellikle bunu muhtarlar üzerinde yapıyorlar, muhtar arkadaşlarımız kardeşlerimiz de bunun farkında” diye konuştu.

 

Başkale Belediyesi Eşbaşkanları Şengül Polat ve Feyzi Caner de ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirtip, Büyükşehir Belediyesi’nden ilçenin gelişmesi için destek ve katkı beklediklerini ifade etti.

 

Belediye ziyareti ardından eşbaşkanlar ve beraberindekiler, ilçenin 50 yıllık içme suyu sorunun çözüldüğü içme suyu hattının kaynak bölgesi olan Yavrucak-Şivreş mevkinde incelemelerde bulundu.

 

İlçe halkının sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Eşbaşkan Neslihan Şedal, “Yapılan çalışmalarla İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta ilçemize içme suyu getiriyoruz. Az bir kısım kaldı, ekipler çalışıyor. İlçenin içme suyu hasreti sene sonunda bitecek. Bu çalışmamız ilçe halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yolda karşılaştıkları koçerlerle de sohbet eden Eşbaşkanlar, Koçerlerle bir süre sohbet etti, yaşadıkları sorunları dinledi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Başkale’de: Me silavek da gelê xwe
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir