1. Haberler
  2. Güncel
  3. Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı’nın evine polis baskını

Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı’nın evine polis baskını

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YSK’nin 2019 seçimlerinde Bağlar Belediye Başkanı olarak atadığı AKP’li Hüseyin Beyoğlu ile yolsuzluk davasında adı geçen 10 kişinin evine polis baskını düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda, çok miktarda altın, döviz ve ruhsatsız silah ele geçirildi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 2019 yerel seçimleri sonrası Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesine atanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu hakkında yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlükler nedeniyle açılan dava süreci sürüyor.

Beyoğlu ile birlikte aynı davadan yargılandığı Bağlar Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ve bunlarla bağlantılı 10 kişinin evine dün gece polis baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda, çok miktarda altın, döviz ve ruhsatsız silah ele geçirildi.

Eşi de gözaltında

Aramaların ardından evlerine baskın yapılanların ifade işlemleri için emniyette götürüldüğü öğrenildi. İfade işlemleri için emniyette götürülenlerden birinin Beyoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvetle elde edilen mal varlıklarını akladığı iddia edilen eşi Dürdane Beyoğlu da bulunduğu belirtildi.

Dem Parti’nin kazandığı belediye beyoğlu’na verilmişti

Bağlar Belediyesi’ni 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimleri yüzde 71 oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan’a, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmemişti. YSK, Ceylan’ın yerine mazbatayı yüzde 26 oy alan ikinci sıradaki AKP’li Hüseyin Beyoğlu’na vererek belediye başkanlığına atamıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı’nın evine polis baskını
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir