1. Haberler
  2. Özel
  3. Fatih Sevinç’in Ülker Cem Kaplan hassasiyeti: Haber yapmayın!

Fatih Sevinç’in Ülker Cem Kaplan hassasiyeti: Haber yapmayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Gündemi sarsan VASKİ’deki kavga sonrası valilik tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ülker Cem Kaplan’ın görevden alınma kararı alındığı iddialarından sonra VGC başkanı valilik kararını hiçe sayacak bir girişime imza attı.

VASKİ‘den yüklü miktarda paravan siteler üzerinden reklam aldığı iddia edilen Van Büyükşehir Belediye Basın Müdürü ve Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç’in basın organlarını arayarak olayla ilgili haber yapmamaları yönünde telkinde bulunduğu iddia edildi.

Van Valiliği, VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan ve Değirmenakı muhtarı arasındaki kavganın ardından konuya ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Ülker Cem Kaplan’ın görevden alınmasına yönelik karar alındığı iddia edildi.

Van Valiliğinin deprem öncesi Kaplan’ı görevden almak istediği ve birlikte fotoğraf karesinde yer almamak için özen gösterdiği de basına yansımıştı. Ancak son yaşanan kavgadan sonra Van Valisi Ozan Balcı’nın karar aldığı ve Kaplan’ın odasında bulunan bazı özel eşyalarını topladığı da öğrenildi.

Reklam alan siteler şiddeti görmedi

Valilik tarafından bu gelişmeler yaşanırken, Van Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sevinç’in onayı ile son yıllarda yüklü miktarda reklam ve farklı şirketler üzerinde fatura keserek ciddi kazanç elde eden bazı basın kuruluşları, yaşanan şiddeti haber yapmadı.

Özelikle Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde bulunan ve düzenli reklam alan internet sitesi sahipleri ile ulusal ajans yöneticilerin olayı haber yapmamaları dikkat çekerken, yaşanan ve kenti bir hafta susuz bırakan su kesintisinin dahi aynı basın kuruluşlarının haber yapmaması dikkat çekti.

Fatih Sevinç devreye girdi

Ülker Cem Kaplan’ın görevden alındığına dair haberimiz üzerine bazı basın yayın organlarına bilgi veren ve VASKİ üzerinde fotoğrafçılık belgesiyle sözleşmesi yapılan Van Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Fatih Sevinç olayı yalanlamaya başladı. Sevinç’in bazı gazete ve internet sitelerini arayarak Ülker Cem Kaplan’ın görevi başında olduğunu ve görevden almanın söz konusu olmadığı dile getirdi öğrenildi.

Fotoğrafçılık belgesiyle sözleşmeli oldu

İlkokul mezunu olan ve dışarıda lise okumasına rağmen daha önce memur olarak atanan Fatih Sevinç bakanlık incelemesinden sonra kadrosu iptal edilmişti. Kadrosunun iptal edilmesinden sonra belediyeye bağlı Belvan Şirketinde şirket elemanı olarak göreve başlayan Sevinç, daha sonra VASKİ’ye alınan sözleşmeli mühendislerle birlikte sözleşmeli olarak işe alındı. Sevinç’in işe alma gerekçesinde gösterilen belgenin ise Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından açılan ve kendisini imzası bulunan fotoğrafçılık kursunda alınan belgeye dayandırıldı.

Ne olmuştu?

İpekyolu ilçesine bağlı Değirmenakı Mahallesi muhtarı ve beraberindekiler, yaşadıkları su sorunu için VASKİ’ye başvurmuştu. Yaşadıkları sorunu VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’a aktaran muhtar ve beraberindekiler tepkiyle karşılaşmıştı.

Müdür Ülker Cem Kaplan’ın da olay yerinde olduğu sırada iki taraf arasında arbede yaşanmıştı. Yaşanan saldırı sosyal medya hesaplarından paylaşılırken, Ülker Cem Kaplan ve koruma polislerinin mahalle sakinlerine dönük saldırısı tepkilere neden olmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Sevinç’in Ülker Cem Kaplan hassasiyeti: Haber yapmayın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir