1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gazeteci Nafiye Bal ‘Adli Kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı

Gazeteci Nafiye Bal ‘Adli Kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadeleri nedeniyle gözaltına alınan Xwebûn Gazetesi Editörü Nafiye Bal, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadeleri nedeniyle 25 Nisan’da 21 ilde başlatılan soruşturma kapsamında dün evine yapılan baskınla gözaltına alınan Xwebûn Gazetesi Editörü Nafiye Bal, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla Diyarbakır Adliye’sine çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol tedbiri istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Bal, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı tedbiriyle serbest bırakıldı. 

Bal’a emniyette, örgüt ile bağlantısının olup olmadığı, kullanmış olduğu kod isim, örgütle planladığı bir eylem olup olmadığı, gerçekleştirdikleri eylemler ve faaliyetler hakkında kimlerden talimat aldıkları soruları soruldu. Bal, sorulan sorulara “Örgüt ile ilgili herhangi bir ilişki ve irtibatım yoktur. Kullanmış olduğum bir kod isim yoktur. Örgüt adına herhangi bir eylem gerçekleştirmediğim için kimseden de talimat almadım. Örgüt içerisinde herhangi birini tanımıyorum” yanıtlarını verdi.  

Açık tanık soruldu

Açık tanık Ümit Akbıyık’ın fotoğrafı gösterilerek, “Size fotoğrafı gösterilen örgüt mensubu şahsı tanıyor musunuz? Tanıyor iseniz örgütsel ilişki ve irtibatınız var mı?” sorusu sorulan Bal, “Bana fotoğrafını göstermiş olduğunuz şahsı Ümit Akbıyık olarak tanıyorum. Bu şahsı 2019 yılından Diyarbakır ilinde yerel seçin döneminde HDP Gençlik Meclisi üyesi olarak faaliyet yürütürken, HDP il binasında ilk kez gördüm. Daha sonrasında bu şahısla gazeteci olmam münasebetiyle kendileri tarafından bir dönem yürütülmekte olan uyuşturucuya hayır kampanyasıyla ilgili haber yapmak amacıyla görüşmüştüm. Başkaca herhangi bir görüşmem ve irtibatım yoktur” dedi. 

Adliyeden serbest bırakılan Bal’ın Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Serdar Altan ve Xwebûn gazetesi çalışanları karşıladı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Nafiye Bal ‘Adli Kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir