1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gazetecilere operasyon: JINNEWS ve MA muhabirleri gözaltında

Gazetecilere operasyon: JINNEWS ve MA muhabirleri gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabirleri, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı‘nın (MA) Ankara bürosuna baskın yapıldı. Ankara bürosunda polis araması devam ederken, MA ve JINNEWS muhabirlerinin bulunduğu eve de polislerce baskın yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Ankara MA muhabiri Zemo Ağgöz’ün de evine baskın yapılarak gözaltına alındı. 

Soruşturma kapsamında MA muhabiri Selman Güzelyüz Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan evine, Hakan Yalçın Van’da bulunan evine baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda, Demokratik Modernite ve Jineoloji dergileri ile birçok kitaba polis tarafından el konuldu. Aramaların ardından Güzelyüz ve Yalçın gözaltına alındı. 

Diyarbakır’da JINNEWS muhabiri Habibe Eren’in, Kayapınar ilçesinde bulunan evine baskın yapıldı. Yapılan aramaların ardından JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren gözaltına alındı. 

Aynı soruşturma kapsamında Mardin’de JINNEWS muhabiri Öznur Değer, Kızıltepe’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

MA muhabiri Emrullah Acar’ın, Urfa’da bulunan evine polis baskın yaptı. Evde yapılan aramaların ardından Acar gözaltına alındı. 

MA Yazı İşleri Müdürü gözaltında

MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever’in, İstanbul’da bulunan evine baskın yapıldı. Evde yapılan aramalarda birçok kitaba el konuldu. Yurtsever, daha sonra gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

MA’nın Ankara Bürosu basıldı 

Ma’nın ayrıca Ankara’da bürosuna baskın düzenlendi. Bürodaki aramalar sürüyor. Burada yapılan ev baskınlarında ise MA muhabiri Zemo Ağgöz ve Berivan Altan gözaltına alındı.

Gazetecilere ters kelepçe

Gözaltı sırasında evde bulunan gazetecilere ters kelepçe takıldı. Gazeteciler, ters kelepçeyle uzun bir süre yerde bekletildi. Ayrıca gazetecilerin bilgisayarlarına el konuldu. 

Van, Urfa ve Mardin 

Van’da yapılan ev baskınında MA muhabiri Hakan Yalçın, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yapılan ev baskınında ise Öznur Değer gözaltına alındı. 

Aynı soruşturma kapsamında Urfa’da da MA muhabirleri Emrullah Acar ile Ceylan Şahinli gözaltına alındı. Burada yapılan ev baskınlarında tüm bilgisayar, kamera ve fotoğraf makinalarına el konuldu. Gazetecilerin ikametgahlarının olduğu kentlerde de ailelerinin evlerine baskın düzenlendi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazetecilere operasyon: JINNEWS ve MA muhabirleri gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir