Vanlı genç müzik prodüktörü Ahmet Ozan Sari, yani diğer ismiyle Johntelli, elektronik dans müziği tarzında yaptığı çalışmalarıyla ve müzik piyasasındaki önemli isimlerle yaptığı iş birliğiyle adından söz ettiriyor. Müziğe olan ilgisi çocukluk yıllarında başlayan Johntelli, “Müziğe başladığım ilk günden Gezginfest 2022 sahnesi de dahil olmak üzere bugüne kadar her zaman en iyi olmayı hedefledim” diyor.
Van’ın Gevaş ilçesinde doğan Ahmet Ozan Sari yani Johntelli, henüz ortaokul yıllarındayken İstanbul’a gidip orada yaşamaya başlıyor. 2012-2013 yıllarında elektronik müzikle tanışan Johntelli, müzik dinlerken saatler harcıyor. O dönemler rap şarkılara beat yapan kuzeninden de etkilenen Johntelli, 2014-2015 yılarında artık içindeki meraka yenik düşüyor ve bu alanda bir şeyler yapmak istiyor. Fakat bir bilgisayarı bile olmadığı için bu fikrini askıya alarak lise yıllarını sportif çalışmalarla geçiriyor.
Müzik tutkusunun peşinden
O süreci şu sözlerle aktaran Johntelli, “Bu işi yapmaya karar vermiştim ama ne bir bilgisayarım ne de o zamanlar programı öğrenebileceğim eğitim videoları vardı. Hal böyle olunca sporla ilgilenmeye başladım ve BESYO’ya hazırlandım. Yetenek sınavında tekvando antrenörlüğünü kazandım fakat içimde hiç bu işi yapma hevesi yoktu. Aklım hep müzikteydi. Müziğin, içimde uyandırdığı heves o dönemler doruğa ulaşmıştı. 4 sene tekvando antrenörlüğü okumak yerine kendimi müzikte geliştirmeye karar verdim” diyor.
‘2018’de bir şekilde ilk parçamı yayınladım’
2016-2017 yıllarında Van’a yeniden dönen Johntelli, bir bilgisayar bulup içine Fl Studio programını yüklüyor. Fakat bilgisayar bulması yetmiyor bir de internete ihtiyaç duyuyor ancak Gevaş’taki evlerinin bulunduğu güzergahta alt yapı sorunu yaşanıyor. Yaşadıklarını gülerek anlatan Johntelli, “Neredeyse her gün internet kafeye gidiyordum. Eğitim videolarını flaşıma yükleyip eve geliyor videolardakinin aynısını uyguluyordum. Böyle böyle derken 2018’de ilk parçamı ‘Chamber’ı müzik platformlarında yayınladım” diye kaydediyor.
‘Chamber’ın ardından gelişmeye başlayan Johntelli, çeşitli ekipmanlar alarak çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Ve bu süreçte de müzik piyasasındaki önemli DJlerle tanışma fırsatı buluyor. Aynı zamanda Aykut Can Akman’la (Yoldaki Şifacı) ‘Bana Gel’ adında ortak bir parça yayınlıyor.
‘Elimdeki koşullarla maksimum verimi almayı amaçladım’
Van’ın saklı kalan koylarından biri olan Altınsaç’ta Owerland Brow parçasına klip çeken Johntelli, “Bu parçayı yaptıktan sonra hemen yayınlamak istemedim biraz beklettim. Çünkü klip çekmek istiyordum. Fakat hiç imkânım yoktu. Aslında imkansızlıklar içinde bugünlere geldim. Çoğu zaman birlikte çalıştığımız bir arkadaşımla bu parça ve klip fikri üzerine sohbet ediyorduk. Nasıl yapıp edeceğiz derken iki üç saat içinde bütün plan kuruldu. Görüşmelerimiz sonucunda Şehrivan Medya Grubu teknik sponsorluğu üstlendi. Altınsaç’a ve orada bulunan tarihi Ermeni kilisesi Sam Thomas’a yıllar önce gitmiştim ve kendi kendime bir gün burada klip çekeceğim demiştim ve orada çektik klibi” diye vurguluyor.
Kiliseye sadece gün doğumunda gün ışığı vurduğu için geceden yola koyulan ekip ve Johntelli, pandemide kurak ve sıcak bir yaz gününde çektiği klibi Netd Müzik etiketiyle yayınlıyor. “Koşullarım el verse çok daha iyi bir klip çekmek isterdim ama elimdeki koşullarla maksimum verimi almayı amaçladım” diyen Johntelli, Owerland Brow parçasında iyi ve kötünün savaşını işliyor ve klibinde de bunu çok net yansıtıyor.
‘DJ’lik farz oldu’
Sohbet arasında elektronik dans müziğinin genel bir tarz olduğunu ve kendisinin Ethnic Deep House tarzında çalışmalar yaptığını aktaran Johntelli, “Ben kafama uyan her tarzda parçalar yapıyorum. Big Room, G-house, G-bass, Groove House, Beat bunlardan birkaçı. Benim asıl işim prodüktörlük, alt yapı ve enstrümantal müzikler” diyor.
Johntelli, DJ’liğe neden başladığını ise şu sözlerle açıklıyor: “Bir süreden sonra yaptığın müzikleri belirli bir kitleye duyurmak için sahneye çıkman gerekiyor. Yani bir süreden sonra sahneye çıkmak farz oluyor. DJ’lik de güzel ama benim hiçbir zaman hedefim bu olmadı. Yani bir sahneye çıktığımda başkalarının parçalarını çalmaktansa o sahne boyunca kendi parçalarımı çalmak istiyorum.”
‘Bildiklerim ve öğrendiklerim yeterli gelmiyor’
Müziğin sonsuz olduğunu hatırlatan Johntelli, bildiklerinin ya da bugüne kadar öğrendiklerinin yeterli gelmediğini belirterek, sürekli yenilenen şeylerin olduğunu ve bu yeniliklere açık olmak gerektiğini vurguluyor. Teknik ve müzikal anlamda hiçbir eğitim almadığı için kendini eksik hissettiğini ve eğer eğitim almış olsaydı çok daha farklı konumlarda olabileceğini de ekliyor.
‘Gezginfest’e davet edildim’
2018 yılında Gevaş ilçesinde düzenlenen Gezginfest’e parası olmadığı için gönüllü olarak katılan Johntelli’nin önünde yeni kapılar açılıyor. 2018’de tanıştığı festival ekibi kendisini çok seviyor ve 2022 yılına kadar diyalogları devam ediyor. Johntelli, Gezginfest 2022 Kilyos’a açılış konserini yapmak için davet ediliyor. Teknik aksaklıklardan kaynaklı açılış konserini yapamasa da Motive ve Ozbi gibi önemli isimlerle sahne alıyor.
‘Telli, dedemin ismi’
Meselenin başında sorulması gereken sohbetin yüksek enerjisinden dolayı en sona kalıyor. Johnteli’ye isminin hikayesini sorduğumuzda ise şunları söylüyor: “Telli benim dedemin ismi. Çok küçük yaşlardayken bir kovboy şapkam vardı ve buğday başağı tutuyordum ağzımda. Abim de bana, ‘Hayırdır sen Redkit’in torunu musun?’ diye sordu. Bende, ‘Hayır. Johntelli’nin torunuyum’ dedim. O günden bu yana sosyal medya ismim, artist ismim ve sahne ismim de Johntelli oldu.”
Bugüne kadar 9 parçası yayınlanan Johntelli’nin arşivinde sayısız parça yer alıyor fakat şu sıralar üzerinde çalıştığı iki önemli parçası var.
Serhat News