1. Haberler
  2. Özel
  3. Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği

Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Gevaş ilçesi Belediye Başkanı Murat Sezer’in, taşeron kadrosuyla kendi yakınlarını ve AKP ve MHP ilçe yöneticilerinin çocuklarını belediyede işe aldığı iddia edildi. Aynı zamanda Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Sezer arasında akraba-işçi trafiği yaşandığı da iddialar arasındaki yerini aldı.

2019’da yapılan yerel seçimlerde Gevaş’ta AKP Belediye Başkan Adayı olan Murat Sezer aldığı yüzde 49,78 oy oranıyla belediye başkanı olmuştu. Kendi doğduğu ilçede belediye başkanlığı yapan Sezer, son dönemde yakın akrabalarını, AKP ve MHP ilçe yöneticilerinin çocuklarını ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın kardeşini belediyede işe aldığı iddialarıyla gündemde. 

Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği - Gevaş Belediyesinde akraba işçi trafiği1

İddialara göre Murat Sezer’in, kuzeni S.S.ve M.K., AKP Gevaş İlçe Başkanı T.D.’nin oğlu Y.D.’yi, AKP Van İl Yönetim Kurulu Üyesi R.G.’nin kızı K.G.’nin, MHP Gevaş İlçe Başkan Yardımcısı R.A.’nın kızı G.A.’nın ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın kardeşi M.A.S.’ın taşeron işçi kadrosuyla Gevaş Belediyesi’nde işe alındı.

Gevaş’ta ÇED raporu olmadan kilit taşı fabrikası inşa edildi

Bu iddiaların yanı sıra 2020’nin haziran ayında Gevaş Belediye Başkanı Sezer’in, Gevaş Kilit Taşı Fabrikası’nı gezerken T.S isimli bir kişi tarafından uğradığı saldırı sırasında şoförü Ü.Ç.’nin yaralanması haberlere yansımıştı. Sezer, uğradığı saldırıyla ilgili, ‘Kilit taşı fabrikasını açmaya hazırlanıyorduk. Ben de son hazırlıkları incelemek için gitmiştim. O sırada bize saldırdı. Saldırıda şoförüm aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Şu an hayati tehlikesi devam ediyor. Ben ve polis korumam ise hafif sıyrıklarla atlattık. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle bizler hastaneye gittik. Şahsın bizden menfaat temin edemediği için saldırdığını düşünüyorum’ şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği - Gevaş Belediyesinde akraba işçi trafiği2

Sezer yaptığı açıklamalarda ağır yaralanan Ü.Ç. ‘nin, eniştesi olduğu bilgisine yer vermeden sadece şoförü olduğunu belirtmişti.

Ayrıca, sözü geçen Kilit Taşı Fabrikası’nın, Gevaş Belediyesi tarafından Selimiye Mahallesi’nde, belediyenin parke taşı ihtiyacını gidermesi amacıyla kurulduğu haberlere yansımıştı. Haberlere yansıyanın aksine mera alanına inşa edilen Kilit Taşı Fabrikası’nın, ÇED raporu olmadan inşa edildiği ve üstü açık bir biçimde işletilmesinden kaynaklı hayvanların otlak alanına zarar verdiği de öne sürüldü.

Belediyeler arasında taşeron işçi hareketliliği

Gevaş Belediyesi’ndeki işçi alımlarından sonra benzer bir işçi trafiği de Edremit Belediyesi’nde yaşandı. Gevaş Belediye Başkanı Sezer’in, Edremit Belediye Başkanı Say’ın kardeşini Gevaş Belediyesi’nde işe almasının ardından, Say tarafından Sezer’in dayısı T.B.’nin ve kuzeni R.S.’nin Edremit Belediye’sinde işe alındığı da iddialar arasında.

Öte yandan Gevaş Muhlis Görentaş Bulvarı’nda yer alan Gevaş Belediyesi’ne ait Zabıta Noktası geçtiğimiz yıl tadilat gerekçesiyle kapatılmıştı. Zabıta Noktası, yapılan tadilatın ardından berber dükkanına dönüştürülerek Sezer’in, kuzeni M.S. ’ye devredildi.

Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği - Gevaş Belediyesinde akraba işçi trafiği4

İddialara Murat Sezer’den yanıt

Söz konusu iddialara ilişkin Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, bu iddiaların iki yıl önce de gündeme geldiğini ve buna ilişkin açıklama yapmadıklarını belirterek, “Daha önce bu konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği duymadık çünkü çok önemli olduğunu düşünmüyoruz. Neden önemli değil konusuna gelecek olursak eğer; her belediye başkanı, göreve geldiği zaman birkaç tanıdığını işe alabiliyor. Bizden iki dönem önce Gevaş Belediyesi’nde yaklaşık 100 personel, geçen dönem ise yaklaşık 12 personel işe alınmıştı. Ben şu ana kadar kendi dönemimde sadece 6 personel işe aldım. Bende çok sayıda personel işe alabilirdim fakat belediyenin sırtına daha fazla külfet olmaması için personel alımı yapmıyorum” dedi.

Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği - Murat Sezer
Murat Sezer

‘Belediyem kansere yakalanmış bir belediyedir’

“Personel almadığım için de bütün çevrem bana küsmüş durumda” diyen Sezer, belediyem ölü belediye yorumunda bulundu. Sözlerine devam ederek şunları söyledi: “Kansere yakalanmış bir belediyedir. Çünkü Doğu ve Güneydoğu bölgesinde en borçlu belediye de en az personel alımı yapan belediye de bizim belediyemizdir. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen biz çok güzel hizmetler yapıyoruz. Bugün AK Parti’de siyaset yapmamın gayesi de bu memlekete hizmet etmektir. Birçok insan da yaptığımız hizmetleri takdir ediyor. Ayrıca işe aldıklarımın yüzde doksanı akrabalık ilişkilerinden ziyade, seçim döneminde bana yardımcı olan, liyakatli ve donanımlı insanlardır. Bu arkadaşlardan biri mühendis ve zaten bugüne kadar bizim belediyemizde mühendis yoktu. Zaten bir dönem Gevaş Belediyesi’nde çok sayıda personel alımı yapılmış ve bunların birçoğu hastanelerden rapor aldıkları için çalışamaz vaziyetteydi. Gevaş Belediyesi’nin işleri yürütülemediği için bu insanları almak zorunda kaldık. Ben yanlış ve kirli hiçbir iş yaptığımı düşünmüyorum. Fakat iki yıldır bakıyorum birkaç kesim bizimle uğraşıyor. Şunu işe aldın bunu işe aldın, diyor ama yaptığımız hiçbir güzel işi görmüyorlar takdir etmiyorlar. Sadece bu personellerin işe alınması problem olmamalı yaptığımız hizmetler de görünür olmalı.”

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gevaş Belediyesi’nde akraba-işçi trafiği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir