1. Haberler
  2. Güncel
  3. Göle’de kördüğüme dönüşen ‘durak’ sorunu 4 yıldır çözülmüyor

Göle’de kördüğüme dönüşen ‘durak’ sorunu 4 yıldır çözülmüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan’ın Göle ilçesinde AKP’li belediye ile taksici esnafı arasında kördüğüme dönüşen durak sorunu 4 yıldır çözüm bekliyor.

Ardahan’ın Göle ilçesinde AKP’li belediye ile taksici esnafı arasında durak sorunu yaşanıyor. Taksiciler 4 yıldır sorunlarına çözüm bekliyor. 25 bin nüfusa sahip ilçede yaklaşık 4 yıl önce 3 tane taksi durağı ve 22 taksi hizmet veriyordu. 2019’da Hizmet Taksi’nin durağı kaldırılınca durak sayısı 2’ye düşerken 7 taksici ortada kaldı.

Durağın telefonunu Ziraat Bankası’nın duvarına monte eden Hizmet Taksi esnafı, civardaki esnafların dükkanlarına sığındı. Durağı bulunmayan taksiciler işi erken bırakmak durumunda kalıyor, telefonun başında nöbet tutuyor. Kışın çok sert geçtiği Göle’de taksicilerin tek talebi bir taksi durağı. CİMER’e sorunlarını yazan taksiciler buradan da yanıt alamamışlar.

‘Verilen söz 4 yıldır tutulmadı’

4 yıldır taksi durağı talepleri için uğraşan Hizmet Taksi Başkanı Yunus Gültekin Evrensel’e konuşarak, “Taksi durağı 2017’de dönemin Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu tarafından bize tahsis edildi. 2 yıl boyunca durağımız faaliyet gösterdi. 2019 yerel seçimlerinin ardından AKP’li İlhan Gültekin Belediye Başkanı olarak seçildi. Taksi durağımızın bulunduğu bölgede Kültür Merkezi inşaatı başladı. Başkan Gültekin, inşaat bitimine kadar iş güvenliği gerekçesiyle durağımızı geçici bir süre taşımamızı istedi. Biz de kabul ettik. 4 yıldır bize verilen söz tutulmadı. Durağımız yok, mağduriyetimiz sürüyor” diye konuştu. 

Yunus Gültekin, AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın kardeşi Gökhan Atalay’ın baskısı nedeniyle kendilerine yardımcı olmadığı iddiasında bulundu. Gökhan Atalay’la yaşadıkları sorunu ve taksi durağına ilişkin sorunları için Orhan Atalay’la 7 kişiyle birlikte görüştüklerini anlatan Yunus Gültekin, “Bize ‘Araçlarınızı buradan çekin. Nereye gidersiniz gidin’ dedi” ifadelerini kullandı.

Belediye şehir dışında yer tahsis etti

Belediye’nin kendilerine tahsis ettiği yerin durak için uygun olmadığını söyleyen taksici Erdem Gültekin, “Göle küçük bir şehir, verdikleri yer çok sapa, sinemanın orada, şehrin çıkışı. Orada taksi durağı mı olur? İnsanlar ambulansa ulaşamadığı zaman acil bir ihtiyaçları olduğu zaman bizi arıyor. Hem biz mağduruz hem de yurttaşlar mağdur” dedi.

İddiaların sorulduğu Orhan Atalay ise “Metruk bir emniyet binasını Kültür Merkezi yaptık. Bizim bu konuyla ilgimiz yok belediye ne dediyse o” dedi. (Evrensel)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Göle’de kördüğüme dönüşen ‘durak’ sorunu 4 yıldır çözülmüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir