1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hakkari’de ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ikinci gününde: Kayyım’a izin vermeyeceğiz

Hakkari’de ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ikinci gününde: Kayyım’a izin vermeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de Kayyım uygulamasına karşın düzenlenecek miting öncesi başlatılan “Demokrasi Yürüyüşü” ikinci gününde Yüksekova’da devam etti. DEM Partili Serhat Eren, “Halk iradesi kazanacak. Her yerde direnişimiz devam edecek” dedi.

 

Hakkari’de irade gaspına karşı 13 Haziran’da siyasi parti ve kurumların öncülüğünde “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenecek miting öncesi başlatılan “Demokrasi yürüyüşü” ikinci gününde. Gever ilçesinde yürüyüşlerine devam eden yürüyüşçüler, sabah saatlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü önünde bir araya geldi.  Yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekillerinin yanı sıra yurttaşlar katıldı.

 

“Jin, jiyan, azadî”, “Kayyım defol, belediyeler bizimdir” ve “Bijî berxwedana Colemêrg” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, halkları dayanışmaya çağırdı.

 

‘Mücadele faşizm yenilene kadar sürecek’

 

Ardından konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, halkın 8 gündür irade gaspına karşı ayakta olduğunu anımsatarak, “Colemêrg halkının iradesi gasp edildi. Bu gasp Kürtlerin dili, kültürü, seçme ve seçilme hakkına karşıdır. Bu sadece burayı ilgilendiren bir durum değildir. Bu Türkiye’nin demokrasisini ilgilendiriyor. Bu nedenle tüm halkların destek vermesi gerekiyor. Faşizm Colemêrg’te yenilerse her yerde yenilir. Tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerini mitingimize davet ediyoruz. Kayyım politikalarına ancak böyle son verebiliriz. Bu yürüyüş, Kürt halkının iradesi iade edilip, kayyım gaspı sona erene kadar devam edecektir. Her yerde direnişimiz devam edecektir. Halkımızın iradesi kazanacak. Gün bugündür. Kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır” diye belirtti.

 

Yürüyüşçüler daha sonra Çukurca ilçesine doğru yola çıktı. (MA)

 

Serhat News

Hakkari’de tarihi yürüyüş başladı

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ikinci gününde: Kayyım’a izin vermeyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir