1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hakkari’de yürüyüşe polis mücadelesi

Hakkari’de yürüyüşe polis mücadelesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de kayyım kararına karşı başlatılan protestolar 2’nci gününde. Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde başlatılan yürüyüşe polis müdahalesi.

Hakkâri Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ardından kayyım atamasına ilişkin kent merkezinde siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde eylem düzenleniyor.  Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, CHP heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katılıyor.

Polis müdahalesi

Kitle, yapılacak açıklamanın ardından kent merkezinden gasp edilen belediye binasına doğru yürüyüşe gerçekleştirecek. Yürüyüş sırasında sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Hırsız başkan istemiyoruz’’ ve “Bijî berxwedana Hekkarî” sloganları atıldı. Hatimoğulları ve beraberindekiler ardından oturma eyleminin yapıldığı Bulvar Caddesi’ne geldi. Polis burada gaz bombalarıyla yurttaşlara müdahale etti.
SIRTLARINI POLİSE DÖNDÜLER
Hatimoğulları, “İsrail’in Filistin’i işgal ettiği dönemde, Ebu Hanzala adlı çocuğu herkes tanır ve bilir. Hanzala onları protesto etmek için yüzünü güneşe dönmüştür. Biz de burada sırtımızı İsrail’in zulmüne ve buradaki temsilyetine karşı yüzümüzü güneşe çeviriyoruz” dedi.
Çok sayıda baro başkanı da partililerin yanına geldi. Kitlenin bekleyişi devam ediyor.
Müdahale sonrası başlayan olaylar sürüyor..
Ayrıntılar geliyor…
Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de yürüyüşe polis mücadelesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir