1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Haylo Dîsa Tevlîhev Bû’ oyunu Van’da sahnelendi

‘Haylo Dîsa Tevlîhev Bû’ oyunu Van’da sahnelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla sahnelenen “Haylo Dîsa Tevlîhev Bû” adlı tiyatro oyunu izleyiciden büyük beğeni topladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, sanatseverleri “Haylo Dîsa Tevlîhev Bû” adlı tiyatro oyunuyla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen oyun, Nûda Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Oyuna, DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, ilçe belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Claude Magnier’in komedi türündeki eseri Oscar, dünya çapında beğeni toplayan bir oyun olarak biliniyor. Kürtçeye çevirisi Dr. Dilawer Zeraq tarafından yapılan ve Nazım Karaman’ın yönettiği 75 dakikalık tek perdelik oyunda, oyuncu kadrosunun başarılı performansı izleyicilere bol kahkaha ve eğlenceli anlar yaşattı. Oyunun sonunda izleyiciler oyuncuları ayakta alkışladı.

Oyunun ardından izleyiciye kısa bir teşekkür konuşması yapan oyuncu Perinaz Delazy, 8 yıllık kayyım sürecinin ardından yeniden Nûda sahnesinde olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

‘Haylo Dîsa Tevlîhev Bû’ oyunu Van'da sahnelendi - ‘Haylo Disa Tevlihev Bu oyunu Nuda sahnesinde1

Daha sonra sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik eden Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, oyunla keyifli bir zaman geçirdiklerini belirterek, oyuncuları gösterdikleri performanstan ötürü kutladı. Bundan sonra da kültür ve dil alanındaki çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirten Eşbaşkan Zeydan, daha sonra oyunculara çiçek takdim etti.

 

Bu arada oyun, yarın saat 19.00’da Nûda Kültür Merkezi sahnesinde yeniden tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Haylo Dîsa Tevlîhev Bû’ oyunu Van’da sahnelendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir