1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Hukuk toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştürülmüş’

‘Hukuk toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştürülmüş’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklamış düzenleyen Dem parti Van il örgütü, hukukun toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştürüldüğü açıklamasını yaptı.

Van’da Dem Parti il örgütü cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Dem Parti İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Dem Parti Tuşba İlçesi eşbaşkanı Refik Çidal, “Türkiye cezaevlerinde siyasi tutsakların temel hak ve özgürlükleri ihlal edilmektedir” dedi.

Çidal, Anayasa ve yasalarla tanınan temel hak ve özgürlüklerin keyfi bir şekilde ihlal edildiğine dikkat çekerek, “bu, AKP-MHP iktidarının hukuk tanımazlığını göstermektedir. AKP İktidarı cezaevlerini kendi siyasi karşıtları ile doldurmaya çalışmaktadır. Hukuk toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştürülmüştür” şeklinde konuştu.

Çitak şu ifadeleri kullandı:

“Bu hafta Patnos L Tipi Kadın cezaevinden kamuoyuna yansıyan hukuk dışı durumlar bunun açık göstergesi olmuştur. Koğuşlarda kontenjanın üzerinde tutuklu bulundurulmaktadır. Çocuklar ve anneleri için hiç uygun olmayan bu koşullar dayatılmaktadır. Tutsakların yasal kitap, görüş, yayın alma hakları ihlal edilmektedir.  Patnos cezaevi başta olmak üzere temiz su ve yemek sorunu devam etmekte özellikle yaz aylarında bu sorunlar ağırlaşmaktadır. Kadın cezaevlerinde erkek gardiyanlarla baskın yapılması, çıplak aramanın dayatılması, AKP iktidarının kadına bakış açısını göstermektedir. Kadın tutsakların iradesini kırmak için görüş zamanlarında kaba ve eziyet edici bir tutum sergilenmektedir. Tutsakların dilekçelerine ve taleplerine yanıt verilmemekte, sağlık ve yaşam hakları korunmamakta, revir talepleri ret edilmekte, sevkleri yapılmamaktadır.

İmralı Cezaevinde yaklaşık 24 yıldır tutulan Abdullah Öcalan üzerinde, 10 yıla varan ağır bir tecrit uygulanmaktadır. 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları ve ailesi ile yasal ve anayasal hakları olan yüz yüze ve telefonla görüşme hakkı neredeyse hiç kullandırılmamıştır. AKP iktidarı burada başlattığı tecriti tüm ülkeye yaymıştır. Bugün yaşanan birçok krizin nedeni tecrit ve çözümsüzlük politikalarıdır.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Hukuk toplumsal muhalefeti sindirme aracına dönüştürülmüş’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir