İflas eşiğine gelen SGK’da neler oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sık sık Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı batırdığını iddia etse de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bu günlerde iflasın eşiğine gelmesi ülkenin durumunu gözler önüne serdi.

Seçim yaklaştıkça iktidar neredeyse her gün ‘müjdeleri’ni sıralıyor. Ancak her alanda çöküşe giden Türkiye’de vatandaş artık müjdelere inanmıyor. Son olarak ekonominin battığını gösteren yeni bir gerçek ortaya çıktı. Ekonomim yazarı Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak, bugünkü köşe yazısında SGK‘nın iflas edecek noktaya geldiğini yazdı.

Yazıda, “SGK şu anda hükümet borç bulup aktarma yapmaz ise ne sağlık giderlerini ödeyebilir ne de emekli maaşı verebilir” ifadeleri yer aldı. Çolak, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ABD’deki enflasyon ve işsizlik verilerini hatırlatarak Türkiye’nin bu konularda diğer ülkelerden olumsuz ayrıştığını dile getirdi.

‘Ne sağlık giderleri ödenebilir ne de emekli maaşı’

Yazıda şu değerlendirmeler yer aldı:

“Türkiye bu ülkelerden hızla ayrışırken izlediği iktisat politikasının altı da hızla boşalmakta. Bunun en bariz örneği merkezi yönetim bütçesinin yönetilemez hale gelmesi. Bütçe, Mart ayında 47,2 milyar, Ocak-Mart döneminde ise 250 milyar TL açık verdi. Bütçe açığına kaynaklık eden en önemli kalem de KİT ve SGK zararlarını da kapsayan cari transferler oldu. Cari transferin bütçe harcamaları içindeki payı Mart ayında yüzde 37,3, Ocak-Mart döneminde yüzde 44,5’e ulaştı. SGK şu anda hükümet borç bulup aktarma yapmaz ise ne sağlık giderlerini ödeyebilir ne de emekli maaşı verebilir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İflas eşiğine gelen SGK’da neler oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir