1. Haberler
  2. Güncel
  3. İmamoğlu’ndan hükümete zehir zemberek SGK borcu çıkışı

İmamoğlu’ndan hükümete zehir zemberek SGK borcu çıkışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yanıt verdi. İmamoğlu “KKM’den uçup giden para belediyelerden 10 kat fazla” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’li belediyelere borç kıskacıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a hitaben yaptığı konuşmasında SGK’nın durumunu anlattı.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Yönetimlerindeki SKG’nın açığı 22 yıldır tam 3 kat artırdılar.

2016’dan beri SGK’ya borcu olan şirketleri açıklamıyorlar, hangi şirketlerin borcunu, hangi ayrıcalıklardan dolayı vatandaştan saklıyorsunuz? Açık rekoru kıran SGK’ya vatandaşın vergilerinden geçen yıl tam 885 milyar lira aktarıldı. Bu rakam neredeyse üstüne üşüştükleri ve nasıl CHP’li belediyeleri ezeriz dedikleri rakamın tam 10 katı. son 3.5 yılda vergilerimizden SGK’ya aktarılan miktar tam 2.3 trilyon lira. Belediyelerin borcu ne anlama geliyor hacim olarak? Kocaman bütçenin sadece 4.3’ü kadar. CHP’li belediyeleri suçlayan bakanın karnesi işte bu kadar bozuktur ve sefil durumdadır. Siz önce batırdığınız SGK’yı düze çıkarın, kendi başarısızlığınızın faturasını belediyelere kesmeye çalışmayın.”

 

 

İmamoğlu zarar eden kamu bankalarını da örnek gösterdi ve şöyle konuştu: “Halk Bankası ve Ziraat Bankası kamu bankalarıdır. Her yıl elde ettiği kar üzerinden Hazine’ye aktarılacak pay da artar. Kamu bankalarının kazancındaki azalma ise bütçeyi olumsuz etkiler. Yani cebinize gelecek paradan azalma olmuş olur. Son 3 yılda sadece iki kamu bankasından ödenen reklam parcaması 5 milyar 784 milyon TL. Aynı iki bankanın ilk 6 aydaki zararı tam 42 milyar lira. Hazineden bu bankalara bu para ödenmiştir.”

 

Erdoğan’ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir” diyerek bir tablo yayımlamıştı. En borçlu 5 belediyenin sıralandığı tabloda Ankara’nın 5.7 milyar, İzmir’in 5.3 milyar, İstanbul’un 3.3 milyar, Adana’nın 3 milyar, Şişli’nin 1.8 milyar TL borcunun bulunduğu açıklanmıştı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’ndan hükümete zehir zemberek SGK borcu çıkışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir